Izlet na dlani

Tajska s 1.11.2021 za cepljene turiste ukinja obvezno 7-10 dnevno karanteno ob prihodu

S 1.novembrom 2021 bo Tajska dovolila vstop (brez karantene) cepljenim potnikom iz 46 držav, med njimi seveda tudi potnikom iz Slovenije (celotni seznam držav).

Poleg potrdila o cepljenju je potrebno si priskrbeti tudi zdravstveno zavarovanje za tujino (skupna zavarovalna vsota za kritja vsaj 50.000 USD (na osebo)) in pred letom opraviti PCR test. Ob prihodu bo potrebno opraviti ponovni PCR in vsaj eno noč prenočiti v enem izmed predpisanih hotelov (Thailand Safety and Health Administration accredited (SHA+)), za prejem rezultata tam opravljenega PCR (obvezna predhodna rezervacija nastanitve, cena naj bi vključevala tudi PCR test). V kolikor je prejeti rezultat PCR negativen, lahko nato nadaljujete prosto raziskovanje Tajske.

Kot kaže tudi za otroke do 12 let (v spremstvu staršev) veljajo podobni pogoji, torej PCR pred odhodom in ob prihodu na Tajsko. Več info tukaj.

Poleg tega se morajo potniki še pred letom tudi online prijaviti za neke vrste certifikat za vstop, s 1.11. bo na voljo nov sistem imenovan Thailand pass, ki bo omogočal hitrejšo prijavo oz. postopek.

Necepljeni potniki pa morajo ob prihodu opraviti obvezno 10 dnevno karanteno v okviru predpisane tajske sheme. Seznam hotelov in resortov, vključno z cenami nastanitev, ki omogočajo tovrstno “karantensko” bivanje so na voljo na tej povezavi.

V tabeli so prikazani 3 različne možnosti vstopanja na Tajsko, zeleni stolpec predstavlja zgoraj omenjenje pogoje za vstop (velja za Slovence), modri stolpec je na voljo pretežno za tajske otoke (Phuket, Samui) in je že v veljavi, rdeči stolpec predstavlja pogoje za vstop za necepljene turiste.

Več o novih pogojih za vstop na Tajsko na strani  Tourism Authority of Thailand.

Prispevek povzet po CNN, Thaiembassy..

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

2 komentarja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.