Izlet na dlani

Teambuilding je več kot le druženje

Za dobro poslovanje podjetja je ključno, da se v delovnem okolju delavci dobro počutijo ter da med njimi vladajo kvalitetni medsebojni odnosi. Vsi vemo, da je glavni razlog prihoda v službo vsakega delavca mesečno plačilo, ni pa to edini kriterij za izbiro delavnega mesta. Mnogi bi se rade volje odpovedali povišici v zameno za sproščene odnose na delovnem mestu ter kolektiv, s katerim se dobro razumejo.

Skrb za zadovoljstvo zaposlenih in ustrezno vzdušje na delovnem mestu je torej ena izmed najpomembnejših nalog vsakega vodje. Hkrati pa je to tudi zelo zahtevna naloga, saj imajo različni ljudje različne značaje in preference. Zelo učinkovit ter vedno bolj popularen način, ki sodelavce med seboj zbliža in izboljša odnose, je teambuilding.

Teambuilding je več kot le druženje. Je dogodek, kjer se kolektiv povezuje med seboj ter se pripravlja na skupno delo. Je dogodek, ki lahko skupino posameznikov spremeni v tim. Vsebina  teambuildinga oziroma aktivnosti, ki se tam odvijajo, morajo seveda ustrezati kolektivu.

Kot smo že prej omenili, postajajo teambuildingi vedno bolj popularni, povečanemu povpraševanju pa seveda sledi povečana ponudba. Dandanes lahko najdemo mnogo različnih idej, kako na zabaven način zbližati sodelavce med seboj. Poleg idej v ponudbi najdemo tudi vnaprej organizirane teambuildinge kot del svojega programa. Tovrstni dogodki so lahko zabavni, miselno zahtevni, športno obarvani, ali pa zgolj sproščeno druženje.

Izbire je torej dovolj, ampak velika izbira lahko tudi predstavlja problem pri odločitvi. Da vam ta težavni proces nekoliko olajšamo, smo za vas izbrali tri zanimive in inovativne primere.

 

Soča fun park

Soča fun park je adrenalinski park, ki leži tik ob reki Soči, le nekaj minut stran od Nove Gorice. Glavna atrakcija parka so platforme, postavljene na drevesih ter med seboj povezane z vrvnimi mostovi in podobnimi elementi. Pustolovci, ki obiščejo park, se povzpnejo na ta poligon pod krošnjami ter na varen način uživajo ta adrenalinski podvig.

Sam park se nahaja na nasprotnem bregu reke, kamor vas osebje pred začetkom pripelje z raftom. Po pustolovščini se lahko vrnete po isti poti, za pogumnejše obiskovalce pa ima park še skritega asa – zip line. Tako imenovani Spust poguma vas pripelje na vašo začetno točko s hitrostjo do 60 kilometrov na uro.

Organizatorji bodo poskrbeli za zanimive skupinske igre in dobro vzdušje. Soča Fun Park je naša prva izbira za teambuilding, saj se nahaja ob prečudoviti reki Soči, obiskovalci pa ga na Google-u in TripAvisor-ju ocenjujejo z zelo visokimi ocenami.

Več na: https://socafunpark.si

Orehov gaj

V neposredni bližini Ljubljane se nahaja Orehov gaj, prireditveni prostor namenjen zaključenim družbam in posebnim priložnostim. Kljub bližini mesta se Orehov gaj nahaja v zelenem, sproščenem in ravno prav odmaknjenem kotičku. Gaj obsega 600 kvadratnih metrov pokritih površin, parkirišče za do 250 vozil, raznovrstne športne površine in še več. V Orehovem gaju si lahko ustvarite teambuilding po vaši želji, veliki prostori pa vam omogočijo organiziranja dogodkov tudi za večje skupine.

Sekiromet

Če želite za svoje zaposlene pripraviti nekaj drugačnega – nekaj, kjer lahko brez sramu izrazite svojo jezo – potem je Sekiromet prava izbira za vas. Igra, ki je obnorela ZDA in Kanado, je sedaj na voljo tudi v Ljubljani, in to v največjem tovrstnem centru v Evropi. “Bowling in pikado so za mevže, prebudi drvarja v sebi!” je njihov slogan, ki več kot ustreza tej aktivnosti. Ta igra je primerna za vsakogar, saj je za uspeh bolj pomembna tehnika kot pa moč. Pa tudi za varnost naj vas ne skrbi, saj aktivnosti potekajo pod vodstvom inštruktorja.

Uspešna podjetja veliko vlagajo v svoje delavce. Teambuildingi niso nepotreben strošek, temveč investicija, ki sem vam večkratno povrne.

Avtor: Andrej R.

SPONZORSKI PRISPEVEK!

2 komentarja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Tudi Laguna mestna plaža vam nudi velik in urejen prostor za piknike in druženje tudi za velike družbe. Rekreacijski objekti: 2 x odbojka na mivki, 2x košarkarsko igrišče, badminton, tenis v neposredni bližini in kopališče. Pokrit prostor za 150 in 300 oseb.
  Vabljeni na ogled prostora.
  Dunajska 270, Ljubljana
  Www. Gostilna-stern.si
  Lp
  Gaja Kobav

 • Team building tudi v Sloveniji ponuja vse več, poleg vsega tega kar ste našteli poznamo še mnoge druge oblike. Vodilni v podjetjih ves čas iščejo nove ideje in nove lokacije, saj se vse bolj zavedajo, kako zelo pomembna je zdrava klima v podjetjih. Vse bolj priljubljene so tudi razne delavnice, kjer se udeleženci pomerijo pri pripravi zdravih jedi ali kaj podobnega.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.