Izlet na dlani

TOP 20 najbolj obiskanih svetovnih mest v letu 2018

Počasi se bliža leto proti koncu in s tem prihajajo na plano tudi seznami top svetovnih destinacij, med drugim tudi seznam 20 najbolj obiskanih svetovnih mest leta 2018. Vsako leto MasterCard združi podatke posameznih svetovnih destinacij glede na nakupe letalskih kart, nakupe spominkov in ostalih izdatkov povezanih s potovanji in tako ugotavlja katere so najbolj zanimive destinacije za turiste. Tako je tudi nastal tokratni seznam.

Člani Ekipe Izlet na dlani smo uspeli obiskati prav vseh 10 najbolj obiskanih destinacij z omenjenega seznama, seveda ne vseh mest v tem letu 🙂 Gre za zares veličastne destinacije, na katere bi se z veseljem prav kmalu ponovno vrnili.

Katere od najbolj obiskanih svetovnih destinacij leta 2018 pa ste vi že uspeli obiskati in so na vas naredile največji vtis in željo po morebitni ponovni vrnitvi?

1. Bangkok (Tajska)

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 20,05 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: S kolesom se popeljite po skoraj neturističnem delu Bangkoka (Prapadaeng), ki se nahaja na drugi strani reke Chao Praya (namig tukaj), zagotovo boste doživeli nepozaben izlet in bolj pristen stik z domačini, ki vam bodo z veseljem pomahali ali pokazali pravo smer, če se v množici kanalov tudi izgubite.

Tripadvisor opis aktivnosti v Bangkoku si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Bangkoku si oglejte na povezavi tukaj.

2. London (Anglija)

london2pixaby

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 19.83 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: London obiščite v decembru, ko ta zasije v polnem pomenu besede pa tudi številne razprodaje vam bodo na voljo. 😉

Tripadvisor opis aktivnosti v Londonu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Londonu si oglejte na povezavi tukaj.

3. Pariz (Francija)

pariz2pixabay

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 17.44 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: Po lastnih izkušnjah sodeč vam svetujemo obisk Pariza izven časa novoletnih praznikov. Od klasičnih ogledov zagotovo vreden obisk muzeja Louvre in palače v Versaillu ter obisk kakšne od simpatičnih kavarnic.

Tripadvisor opis aktivnosti v Parizu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Parizu si oglejte na povezavi tukaj.

4. Dubaj (Združeni Arabski Emirati)

dubaipixabay

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 15.79 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: V Dubaju se številni znajdemo zgolj na megalomanskem modernem letališču, vendar Dubaj oziroma Združeni Arabski Emirati ponujajo še kaj več kot le letalsko povezavo naprej. Sami smo pred leti z avtom raziskovali in obiskali skoraj vse Emirate in vam tovrstni izlet svetujemo kot prijeten bližnji pobeg na toplo v zimskem času. V Dubaju vam je na voljo tudi eden največjih smučarskih parkov, ki bo vsem smučarskim fanatikom tudi v vročih dneh omogočal “zimsko” smuko (več o Ski Dubai tukaj).

Tripadvisor opis aktivnosti v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj.

5. Singapur

singapur1ind

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 13.91 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: Singapur je po našem mnenju zelo primerno mesto za vse začetnike pri stikih z azijskim svetom, ravno prav urejen in zelo čist, pa kljub temu zelo azijski. Večerni obisk Gardens by the Bay bi se moral znajti na vsaki to do listi, kot nekaj posebnega pa dodajamo še ogled predela Haji Lane (več info tukaj), kjer se boste lahko sprehodili med številnimi unikatnimi lokali in trgovinami. Če boste potovali z družino je obvezen ogled oziroma obisk Singapurskega živalskega vrta, ki je po našem mnenju najboljši, kar smo jih obiskali do sedaj (in teh ni malo). Mogoče vas v obisk mesta prepriča tudi ogled popularnega filma Crazy Rich Asians. 😉

Tripadvisor opis aktivnosti v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj.

6. New York (ZDA)

nyc2pixabay

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 13.13 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: V New York bi se človek lahko vsake toliko časa vračal, sami smo se tam mudili že nekajkrat in seznama novih aktivnosti ni nikoli konec. Naš nasvet je, da si mogoče namesto drage vstopnine na kakšnega od nebotičnikov, raje omislite prijeten večer v družbi odličnih komikov (Comedy Cellar), če bo sreča mogoče tudi vas preseneti kakšen bolj eminenten komik kot je Chris Rock.

Tripadvisor opis aktivnosti v New Yorku si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v New Yorku si oglejte na povezavi tukaj.

7. Kuala Lumpur (Malezija)

malezijaind

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 12.58 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: V Kuala Lumpurju smo se mudili že tolikokrat, da bi obiskov več ne štejemo, pa je kljub temu seznam aktivnosti vedno precej pester. Svetujemo npr. obisk akvarija (na povezavi tukaj) in za polne želodčke obisk odlične kitajske restavracije Din Tai Fung (na povezavi tukaj). Če boste imeli srečo z vremenom in potovali z družino, je pa obvezen ogled oziroma obisk Ptičjega parka (na povezavi tukaj). Pri sprehodu skozi park vam svetujemo, da z lizanjem sladoleda počakate, saj vam bodo spretni ptiči ali celo opice tega prav hitro izmaknile. 😉

Tripadvisor opis aktivnosti v Kuala Lumpurju si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Kuala Lumpurju si oglejte na povezavi tukaj.

8. Tokijo (Japonska)

japonska6ind

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 11.93 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: Ker smo strastni ljubitelji Japonske in tudi njihove kulture, smo se tam seveda že nekajkrat mudili. Obiščite slavno Shibuyo, kjer vas bo množica ljudi in vse luči popolnoma osupnila. Sprehodite se po predelu Harajuku, da si ogledate poseben ulični stil oblačenja japonske mladeži, obiščite kakšen od čudovitih japonskih parkov, npr. Shinjuku Gyoen National Garden ali Ueno Park ali si oglejte kakšen od številnih japonskih templjev npr. Sensoji (turističen) ali tempelj posvečen mucam Gotokuji (kjer zagotovo ne boste srečali veliko turistov). Tudi tukaj zavijte v kakšno od skritih neturističnih uličic in odprite velika lesena vrata za katerimi vas bo pričakal kuharski šef, ki vam bo s svojo čutnostjo pripravil večerjo, ki je ne boste nikoli pozabili.

Tripadvisor opis aktivnosti v Tokiju si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Tokiju si oglejte na povezavi tukaj.

9. Istanbul (Turčija)

istanbul2ind

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 10.70 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: V Istanbulu je že v samem središču precej za početi, če boste pa zašli kakšno ulico za središčem in se v kakšnem od lokalu kjer prevladujejo zgolj domačini tudi posedli k večerji, pa se boste kmalu počutili kot kralji (ne zgolj zaradi ravnanja, temveč tudi zaradi gurmanskih užitkov). Prav zaradi odlične hrane nam je Istanbul ostal še posebej v lepem spominu, zato je naš nasvet ravno ta, pojdite stran od turističnega vrveža v kakšno od skritih ulic ali celo bolje na azijsko stran Istanbula in neskončno uživajte v arabskih dobrotah.

Tripadvisor opis aktivnosti v Istanbulu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Istanbulu si oglejte na povezavi tukaj.

10. Seul (Južna Koreja)

seul2ind

Število obiskovalcev, ki so v mestu tudi prenočili: 9.54 milijonov

Nasvet Izlet na dlani: V Seulu smo se mudili 2 leti nazaj, natančneje v mesecu maju in ravno takrat se je tam odvijal Festival latern, šlo je za neverjetno pisan festival, ki bi zagotovo navdušil tako staro kot tudi mlado. Festival poteka vsakoletno poleg meseca maja tudi v mesecu novembru. Sicer pa mesto ponuja ogromno zanimivosti, če nanizamo zgolj enih par: menjava straže pri večih palačah, obisk predela Bukchon s tradicionalnimi hiškami- Hanoki, če ste pa nekoliko bolj avanturistični, kot smo tudi sami, pa lahko v parku Hangang najamete kolo in se podate na raziskovanje ob reki (na voljo so celo tudi otroški sedeži na kolesu). Če vam bo pred letom domov ostalo še kaj prostega časa, pa se lahko odpravite še v brezplačni Seoul Children’s Grand Park, kjer vam bo prosti čas hitro pošel, saj je aktivnosti za vso družino na pretek (živalski vrt, akvariji, vodni park, igrala…).

Če potujete z družino na to do listo zagotovo umestite še obisk predmestja oziroma Incheon predela, saj se tam nahaja tudi brezplačna pravljična dežela (Songwol dong), kjer so prebivalci dovolili preobleko njihove zunanjosti domov, v hiške različnih pravljičnih junakov.

Tripadvisor opis aktivnosti v Seulu si oglejte na povezavi tukaj. Opis prenočišč in cene v Seulu si oglejte na povezavi tukaj.

Seznam vključuje še dodatnih 10 mest:
11. Antalya (Turčija)
12. Phuket (Tajska)
13. Meka (Savdska Arabija)
14. Hong Kong
15. Milano (Italija)
16. Palma de Majorka (Španija)
17. Barcelona (Španija)
18. Pattaya (Tajska)
19. Osaka (Japosnka)
20. Bali (Indonezija)

Seznam povzet po strani Conde Nast Traveler, Originalni članek Mastercard Globalni indeks mest si lahko ogledate tukaj.

Katere od  najbolj obiskanih svetovnih destinacij leta 2018 pa ste vi že uspeli obiskati in so na vas naredile največji vtis in željo po morebitni ponovni vrnitvi?

Avtorji in viri fotografij: Izlet na dlani (Bangkok, Singapur, Tokijo, Kuala Lumpur, Istanbul, Seul), Pixabay (Pariz, Dubaj, New York, London)

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.