Izlet na dlani

Tri arabske dežele, ki jih lahko obiščete z nizkocenovniki

Danes smo vam pripravili predlog treh zanimivih arabskih destinacij, ki jih lahko obiščete ugodno z nizkocenovnimi letalskimi povezavami, po večini celo z leti brez prestopa.

Pri vseh arabskih deželah (oziroma bolje rečeno muslimanskih deželah) pa seveda ne pozabite na Ramadan, saj so v tistem času določene stvari lahko težje dostopne in omejene.  Ramadan je deveti mesec v muslimanskem letu. Takrat je predpisan strogi post od zore do mraka in je čas duhovnosti in očiščevanja. V času posta je za vernike prepovedano jesti, piti, kaditi in spolno občevati. V letu 2019 bo ta med 5. majem in  4. junijem.

MAROKO

Letalske povezave:
Ryanair je poskrbel za dobre in ugodne povezave z Marokom iz Benetk (Fez, Marakeš), nekaj več maroških mest ima povezave še iz Bergama in Milana (poleg Feza, Marakeša, še Agadir, Tangir), v Maroko lahko z Ryanairom poletite tudi iz Budimpešte. Okvirno let traja 3 ure (iz Benetk). Okvirne cene povratnih letalskih povezav se gibljejo že od 50 eur/osebo naprej.

Kdaj obiskati:
Kar se tiče vročine, je južni del Maroka seveda bolje obiskati izven poletja, julij in avgust sta namreč najbolj vroča meseca. Seveda pa to ne velja za bolj hribovita naselja.  Splošno rečeno je najbolj primeren čas za obisk Maroka pomlad; zima je sicer precej primerna za obisk južnih puščavskih predelov, medtem ko so tam noči pozimi lahko zelo hladne.

Izlet na dlani priporoča: obisk mest Fez, Meknes, Marakeš, Rabat, Essaouira, ter roadtrip vožnjo med Essaouiro in Agadirjem.

Tripadvisor opis aktivnosti v Fezu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Fezu si oglejte na povezavi tukaj.

JORDANIJA

Letalske povezave:
Ryanair je prav tako poskrbel za ugodne povezave z Jordanijo, v Aman lahko poletite iz Bergama kot tudi iz Budimpešte. Okvirno let traja 3-4 ure. Okvirne cene povratnih letalskih povezav se gibljejo že od 70 eur/osebo naprej.

Kdaj obiskati:
Jordanijo lahko glede na vreme obiščete vso leto, vendar pa se dežela kljub svoji majhnosti precej klimatsko razlikuje. Aman, Petra in puščava Wadi Rum se nahajajo okvirno 800 m nad morsko gladino, Dana in Ajloun sta še celo višje, medtem ko Mrtvo morje leži 400 metrov pod morsko gladino. Tako se boste na januarski dan v Ajlounu lahko mogoče celo kepali, na plažah Rdečega morja pa kopali. Nekako najbolj primeren čas za obisk je pomlad (marec- maj), ko še temperature niso previsoke.

Člani ekipe Izlet na dlani sicer Jordanije še nismo obiskali, bi si pa želeli obiskati Petro, puščavo Wadi Rum in Mrtvo morje.

Tripadvisor opis aktivnosti v Jordaniji si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Jordaniji si oglejte na povezavi tukaj.

ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI

Letalske povezave:
Ugodno povezavo v Dubaj vam ponuja Wizz Air iz Budimpešte, let traja okvirno 5,5 ure. S prestopom so z Dunaja in Budimpešte na voljo tudi povezave v Abu Dhabi z letalsko družbo Pegasus. Okvirne cene povratnih letalskih povezav se  gibljejo okrog 150-200 eur. Pogosto so na voljo tudi ugodne povezave rednih linij iz Ljubljane ali Zagreba (npr. Turkish Airlines), okvirno 290 eur.

Kdaj obiskati:
Najboljši čas za obisk Emiratov je med novembrom in marcem, če boste jih obiskali v poletnem času bo sicer manj turistov, vendar tudi velika neznosna vročina.

Izlet na dlani priporoča: obisk Dubaja (akvarij, Dubai mall, global village…), Abu Dhabija (ogled Sheikh Zayed velike mošeje), Al Aina (živalski vrt, Sheikh Zayed muzej, market s kamelami).

Tripadvisor opis aktivnosti v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj.
__________________________________________________________________________

Lepo potuj po svetu! A ne pozabi: če v tujini zboliš ali se poškoduješWIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (Svet). Izkoristi 10 % ugodnejšo spletno sklenitev.

Prispevek nastal v sodelovanju z Wiz Tujina!

Podatki o vremenu povzeti po Rough Guide.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.