Izlet na dlani

Tri odlične, malo manj poznane destinacije za družine

Tokrat smo vam pripravili tri destinacije po našem izboru, ki bodo s svojo ponudbo in aktivnostmi navdušile še tako zahtevne starše in otroke, na voljo so številne aktivnosti, odlična kulinarika, ponekod tudi zanimiva prenočišča 🙂

JUŽNA AFRIKA (JUŽNI DEL)

Kdaj potovati: južni del je najbolj primerno obiskati med novembrom in marcem, medtem ko je najbolj primerni čas za opazovanje kitov med junijem in novembrom. Če želite obiskati višje ležeče nacionalne parke ter vzhodni del države pa je najboljši čas za obisk ravno med majem in oktobrom.

Zakaj potovati: številni nacionalni parki, safariji, št. aktivnosti za otroke (bird park, monkey park…), odlična kulinarika in vina, ugodne in kvalitetne nastanitve, dobro urejene in označene ceste,

Kako potovati: najlažje boste raziskovali z najetim avtomobilom (vožnja po levi!), nekateri nacionalni parki in safariji dopuščajo vožnjo z lastnim avtomobilom

Kje prespati: na voljo številna prenočišča od hotelskih verig, številni pa so predvsem privatni B&B. V Sweellendamu smo npr. bivali v A Hilltop Country Retreat, ki ponuja tudi družinske sobe.

Kje jesti: povsod :-), predvsem priporočamo obisk odlične kulinarične ponudbe v Stellenbosch in Franschoek ter Cape Townu. V večini restavracij (predvsem za čas večerje) je potrebno podati predhodno rezervacijo, kar vam običajno lahko uredijo v hotelu.

Kaj priporočamo za obisk- hitrih 10:
Addo Elephant nacionalni park,
Mountain zebra nacionalni park,
Birds of Eden,
Tsitsikamma nacionalni park (Suspension bridge)
Tenikwa Wildlife Rehabilitation & Awareness Centre
Brenton on the Sea
RedShed at Redberry Farm (George)
– večerja pri Reuben’s Franschhoek
Kragga Kamma Game Reserve
Cape Town in okolica (Boulders kolonija pingvinov, Table Mountain, št. plaže….)

Varnost: vsaj v južnem delu Južne Afrike je za varnost poskrbljeno, nekaj previdnosti v središčih mest in večernem času sicer nikoli ni odveč.

Viza:
potrebna je viza, ki se jo uredi na ambasadi na Dunaju, za otroka do 18 let potrebujete tudi rojstni list oziroma prevod, kjer sta navedena oba starša. Obvezno morate vzeti tudi to s seboj, saj ob vstopu/izstopu rojstni list preverjajo.

 

TAJVAN

Kdaj potovati: april – junij in september – november; Tajvan ima podobno kot Slovenija 4 letne čase, največ padavin je poleti + septembra

Zakaj potovati: Tajvan je zelo družini prijazna destinacija, številne aktivnosti za družine (parki, živalski vrti, kolesa s sedeži, igrala in igralnice), tematske restavracije in hoteli.

Kako potovati: Tajvan lahko raziskujete z javnim prevozom, namreč na voljo so odlične železniške povezave, med mesti so tudi na voljo ugodne letalske povezave

Kje prespati: na voljo so številne hotelske in privatne namestitve, Tajvan ponuja številne tematske hotelske namestitve oziroma družinam prijazne namestitve primeri: Hotel Cozzi Tainan Ximen (ki ponuja celotno ploščad namenjeno otroški igri, ogromno notranjo igralnico, ter XBOX sobe kjer vas pričaka konzola in nabor iger) ali Hotel Icon Kaohsiung (ponuja tematske sobe, npr. sobo s toboganom in otroškim šotorom, slika zgoraj). Če se odločate za tematske sobe, je najbolje da željo za izbrano sobo sporočite hotelu v naprej.

Kje jesti: priporočamo obisk food courtov v nakupovalnih centrih ali večernih marketov.

Kaj priporočamo za obisk- hitrih 10:
– Tajpej (Tajpej ZOO, restavracijo z lovom na rakce, National Chiang Kai-shek Memorial Hall, umetniško središče Huashan 1914 Creative Park, vožnja z gondolo do Maokong)
– Tainan (bivanje v Hotelu Cozzi– XBOX soba, Blueprint Culture & Creative Park )
– Kaohsiung (bivanje v Hotelu Icon v sobi s toboganom, Dragon and Tiger Pagodas)
– večkratni obisk restavracije Din Tai Fung 😉

Viza: za vstop na Tajvan do 90 dni, viza ni potrebna.

 

TEXAS (ZDA)

Kdaj potovati: Texas lahko obiščete kadarkoli, sami predlagamo obisk pomladi, ne pozabite da Houston in južna obala zapade pod območje hurikanov (ki so od poletja do novembra).

Zakaj potovati: ker si v Dallasu lahko ogledate NBA tekmo našega junaka Luke Dončiča ;-), ker lahko povsod jeste odlično tex-mex hrano, srečate čisto prave kavboje na konjih, ker so na voljo številne zanimive aktivnosti za otroke in družine (živalski vrti, otroški muzeji, igrišča in igralnice, mesta duhov…)

Kako potovati: najlažje boste raziskovali z najetim avtomobilom

Kje prespati: na voljo številne hotelske namestitve, sami smo po večini bivali v hotelski verigi Holiday Inn

Kje jesti: številne restavracije ponujajo odlično tex-mex ponudbo, na voljo tudi prikolice z odlično hitro hrano (predvsem Austin)

Kaj priporočamo za obisk- hitrih 10:
Luckenbach Texas
– iskanje zapuščenih mest im. Ghost Towns (okolica Stranger, Otto…)
San Antonio (Riverwalk, Alamo, The Doseum-kids museum)
– vožnja skozi Hill Country (Bandera, Medina, Fredericksburg)
Forth Worth (ZOO, kavboji in sprehod črede)
Austin (izlet netopirjev, food trucks)

Viza: za vstop v ZDA je potrebno preko spleta naročiti listino ESTA.

Lepo potuj z družino! A ne pozabi: če v tujini zboliš ali se poškoduješWIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (Svet). Izkoristi 10 % ugodnejšo spletno sklenitev.

Prispevek nastal v sodelovanju z Wiz Tujina!

Fotografije: Izlet na dlani

 

 

 

 

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.