Izlet na dlani

Turisti razočarani ob obisku templja na Baliju na račun nerealne Instagram fotografije

Se je tudi vam že pripetilo, da ste občudovali številne skoraj “nadnaravno” lepe fotografije destinacij ali znamenitosti na Instagramu, nato pa kasneje ugotovili, da je dejanski izgled oziroma doživetje popolnoma drugačen/o?

Podobno se je pripetilo turistom, ki so se na račun zavajajočih fotografij na Instagramu podali na ogled popularnega templja Lempuyang na vzhodni strani  indonezijskega otoka Bali. Gre za priljubljeni hindujski tempelj, katerega ključna značilnost so vrata, ob katerih se številni turisti fotografijo. Glavno jedro spora pa so bile fotografije, ki prikazujejo, da se ob vratih nahaja voda, ki dodaja fotografijam še dodatni mistični pridih. V bistvu je šlo za optično ukano, saj so pred lečo kamere preprosto nastavili ogledalo, ki je na ta način ustvarilo posebno iluzijo vode in odseva.

Tempelj si je na račun neljubih zavajanj priboril marsikatero slabo oceno in kritiko, nekateri so z množicami celo delili fotografije, kako posamezniki ustvarjajo tovrstni efekt odseva vode pred vrati templja.
Seveda so vso krivdo lažnih efektov ponovno zvalili na influencerje, hkrati pa jim pripisali tudi krivdo za povečanje števila obiskov turistov, ki v kolonah čakajo na svojo posebno fotografijo pred vrati slavnega templja.

Naš nasvet: Preden se na podlagi Instagram fotografij ogrejete za obisk posamezne destinacije/znamenitosti, vam svetujemo, da po spletu še dodatno raziščete dejanski izgled in vrednost obiska. Saj veste tudi vsaka hotelska soba, ki jo na fotografiji vidite na uradni strani hotela, potem v resnici včasih ne izgleda ravno enako 😉

Prispevek delno povzet po Travelweekly.com.au
Fotografija: Pixabay

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.