Izlet na dlani

Za katere dežele so potrebni vizumi in kakšne vrste?

Ker smo ravno v fazi izpolnjevanja obrazcev za pridobitve vizuma za vstop v Južno Afriko smo odkrili pregledno stran, ki vam bo povzela za katere dežele so potrebni vizumi in kakšne vrste vizumi (npr. ob vstopu, online…).

Ker pa je nemalokrat del pridobitve vizuma tudi kakšna posebna zahteva (npr. overjen rojstni list otroka (Južna Afrika), pridobitev vizumskega kartončka (Kuba), osebne fotografije…) vam svetujemo, da vedno pravočasno preverite kakšni so pogoji  za pridobitev vizuma (kateri dokumenti, koliko časa potrebujejo za izdelavo vizuma, način za pošiljanje/prevzem vizuma, stroški vizuma…), predvsem pa bodite pozorni pri spletnih naročilih vizumov in ostalih listin kot so npr, ESTA za ZDA in eTA za Kanado, saj obstaja veliko število neuradnih strani, ki vam bo lahko pošteno več zaračunale, kot je cena vizuma na uradnih straneh.

Spletno stran Visalist.io, ki vam pove ali za posamezno deželo potrebujete vizum ali ne, ter kakšne vrste, je dostopna na tej povezavi

Člani Ekipe Izlet na dlani smo vizo potrebovali za vstop v Avstralijo (e viza), na Kitajsko (klasična viza) in Kubo (vizumski kartonček), za vstop v ZDA smo si uredili ESTO in za vstop v Kanado eTO. Podatki o vizumih so na voljo tudi na straneh Ministrstva za zunanje zadeve (vendar niso vedno popolnoma ažurni)!

Katere države, ki potrebujejo vizo pa ste vi že obiskali?

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.