Izlet na dlani

ZANIMIVO! Brnik v pričakovanju nove letalske linije s Kitajsko/Qatar Airways bo povečal število letov iz Zagreba.

V naslednjem letu se pričakuje nova letalska linija, ki bo povezala Slovenijo s Kitajsko (mesto Xian). Kot je dejal slovenski minister za gospodarstvo in razvoj, Zdravko Počivalšek, je v interesu obeh držav, da okrepita ladijsko, kopensko in zračno povezanost. Pričakuje se, da bo nova linija med drugim poskrbela tudi za dvig turizma.
Prejšnji mesec se je minister za infrastrukturo, Peter Gašperšič, mudil na poslovnem obisku na Kitajskem, kjer je bilo govora o izboljšanju zračne povezanosti med državama. Prav tako so bile v preteklosti že opravljene aktivnosti na temo povezljivosti in sodelovanja s kitajskimi partnerji. Kot kaže bo trud kmalu obrodil sadove v obliki nove letalske linije iz Brnika. Kot smo poročali pred kratkim, se obetajo nove linije na Kitajsko tudi iz letališča v Mariboru. Največjo oviro trenutno predstavlja pridobitev vseh potrebnih licenc za opravljanje in izvajanje letov.

Vir: http://www.exyuaviation.com
—————————————————————————————————————————–
Najboljša letalska družba v letu 2017, Qatar Airways je naznanila, da bodo povečali število letov iz Zagreba v Katar (Doho). Z dodatnimi leti bodo začeli že v tem tednu, kar pomeni, da bo iz Zagreba tedensko na voljo kar 14 letov s Qatar Airways. Razlog tiči v prepovedi letov v nekatere arabske države, tako da se poraja vprašanje, če bo število letov iz Zagreba po ukinitvi prepovedi ostalo takšno kot sedaj.

Vir: http://www.exyuaviation.com

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.