Izlet na dlani

ZANIMIVO! Kateri dan v tednu je cenovno najbolj ugoden za nakup letalskih kart in kateri dan je najceneje leteti!

Upoštevajoč informacije, ki sta jih posredovala dva izmed vodilnih podjetij v svojih dejavnostih – Expedia in Airlines Reporting Corporation, bodo letošnje leto na voljo letalske karte v več različnih svetovnih destinacij po nižjih cenah kot lansko leto. Gre sicer za ameriško študijo, vendar kar nekaj ugotovitev velja tudi za lete iz Evrope. Sledite spodnjim navodilom oz. predlogom, če želite privarčevati kakšen € pri nakupu letalskih kart.

1. POTUJTE MED TEDNOM, KUPUJTE V NEDELJO
Najboljši dan za nakup letalske karte je nedelja, vsaj tako kažejo rezultati raziskav. Najcenejša dneva za letenje sta torek in sreda, ko lahko privarčujete do 60 eur v primerjavi z ostalimi dnevi. Po drugi strani velja nedelja za najdražji dan poleta. Po navedbah CheapAir.com naj bi bile nedeljske karte do 30 eur dražje od ostalih.

2. KUPITE KARTO VSAJ 3 TEDNE PRED POLETOM
Eno izmed pravil pri kupovanju kart je, da jih kupite vsaj 21 dni pred odhodom. Mesec julij velja z najdražji mesec poletja. Karte naj bi bile za 7% dražje kot v mesecu avgustu. Najcenejši termin za potovanje v poletnih mesecih naj bi bil med 22.8. in 12.9.

3. LETI V EVROPSKA MESTA CENEJŠI KOT LANSKO LETO*
V primerjavi z lanskim letom so letošnji leti v Oslo kar za 20-30% cenejši. Enaka razlika naj bi veljala za lete v Rim, Pariz, Barcelono, Madrid, Prago.

Leti v Afriko naj bi bili najbolj ugodni prav v letu 2017, zatrjujejo strokovnjaki za potovanja. Povratne letalske karte so cenejše za 11%, zahvaljujoč izboljšani infrastrukturi letališč in dodatnimi destinacijami. Cenovno najbolj dosegljivi so leti v Maroko, Mozambik in JAR.

Ekipa Izlet na Dlani se tudi poslužuje nekaterih zgoraj omenjenih predlogov. Predvsem upoštevamo predlog o vnaprej kupljenih letalskih kartah in odhodih med tedni. Če pa se vmes prikrade priložnost v obliki Error Fare, se ji seveda težko upremo 🙂

VIR: https://www.chase.com/news/050817-cost-effective-day-travel?jp_cmp=en/contentsyndication/ext/financialfitness/flipboard

*Raziskava je bila narejena za odhodne lete izven Evrope..

Slepi Potnik

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.