Izlet na dlani

ZANIMIVO! Odštevanje do novih letalskih linij na mariborskem letališču se je začelo!

Pred časom smo že objavili novico o tem, da imajo kitajski investitorji namen vložiti 300 milijonov evrov v mariborsko letališče in še letos odpreti nove linije v London, Split, Berlin, Barcelono, Beograd in kitajska mesta Xian, Chongqing in Nanchang. Letalska družba VLM Slovenia, ki je bila ustanovljena za upravljanje mariborskega letališča je trenutno v fazi pridobivanja AOC licence, da bodo lahko odprli obljubljene letalske linije. Kot so zagotovili vodilni možje družbe, bodo 1 mesec po pridobitvi licence že začeli s prvimi leti.

Njihov belgijski letalski prevoznik ima trenutno šest letal fokker 50, Kitajci pa napovedujejo nakup še šestih letal A320 in 15 letal A330, ki jih nameravajo registrirati v Sloveniji.

Še nekaj zanimivih podatkov:
Želja novih lastnikov je, da bi do leta 2022 pripeljali 1,54 milijona potnikov in 82.000 ton tovora. Do leta 2028 naj bi ta številka narasla na 2 milijona potnikov in kar 160.000 ton tovora. Samo v letu 2017 imajo načrt pripeljati 400.000 potnikov in v namen razvoja letališča načrtujejo investirati kar 139 milijonov eur.

Vsebina povzeta po ExYuAviation

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.