Izlet na dlani

ZANIMIVO! Ryanair to poletje poizkusno uvaja povezane lete med evropskimi destinacijami!

Nizkocenovna letalska družba Ryanair bo to poletje uvedla testno obdobje za povezane lete (polletno obdobje). Po navedbah članka iz spletnega portala www.airliners.net, bodo pri letalski družbi v testnem obdobju omogočili povezane lete na letališčih v Barceloni (BCN) in Londonu (STN).

Kaj to pomeni v praksi? Od poletja naprej bo na letališču Barcelona (BCN) in London (STN) možno koristiti povezane lete, kar pomeni da potnikom, ki bodo nadaljevali pot do naslednje destinacije, ne bo potrebno na novo kontrolo osebnih dokumentov, ampak bodo samo počakali dodaten let in se vkrcali na novo letalo.
ryanair_630

Kot primer je direktor družbe Ryanair Michael O’Leary navedel potnike, ki bodo leteli iz npr. Glasgowa, Belfasta ali Edinburga in bodo želeli leteti do destinacij, kjer niso na voljo direktni leti letalske družbe (npr. Poznan na Poljskem). V tem primeru bodo potniki lahko na letališčih v Barceloni ali Londonu presedli na novo letalo, ki ima direktno linijo do Poznana in bodo tako izkoristili možnost povezanega leta.

Poizkusna doba bo trajala pol leta in v tem času bodo dobili odgovore ali se novost obnese v praksi ali ne. Predvsem bo zanimivo spremljati, kako se bodo pri Ryanairu spopadli s prenosom prtljage iz enega na drugo letalo.

Za konec se pojavlja še vprašanje, ali se bo ta trend prenesel na povezane lete z drugimi letalskimi družbami, kar bi omogočili veliko večjo fleksibilnost in kombinacijo letalskih letov. V vsakem primeru bomo več odgovorov dobili ob koncu letošnjega leta.

Original članek lahko preberete TUKAJ.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.