Izlet na dlani

ZANIMIVO! TOP 10 najboljših svetovnih pivskih destinacij!

Tokrat smo vam pripravili zanimiv prispevek, ki je povzet po vsem dobro poznanem Lonely Planetu in opisuje 10 najboljših pivskih destinacij na svetu. Zakaj bi pili pivo, vino ali koktejle samo v domačih barih? Vsakdo od nas, ki rad potuje, si na svoji poti rad privošči dobro lokalno pivo ali vino. Na seznamu morda dobite idejo za vašo novo destinacijo, tako da lahko združite lepo mesta skupaj z okusnim lokalnih proizvodom. Ste že bili na katerem od mest iz seznama? Če ste bili, nam pod komentarje zaupajte vaše izkušnje.

Pivni Lazne Bernard (Praga, Češka)
Pivo Bernard je v zadnjih letih priljubljeno tudi v Sloveniji. Ste vedeli da obstajajo tudi pivske kopeli z Bernard pivom v češki prestolnici, ki vam so vam poleg pivske atrakcije na volje še ostale znamenitosti čudovite Prage. Privoščite si nepozaben dopust, kjer boste dobesedno namočeni v pivo. (http://www.pivnilaznebernard.cz/en)
bernard
Mendoza vinogradi (Mendoza, Argentina)
Vinska prestolnica Argentine vam ponuja odlične okuse vina, kjer se vinogradi razprostirajo v središču mesta. Na voljo je več kot 100 butičnih vin, kjer vam bodo postregli tudi z odličnim sirom. Pravijo da je mesto težko najti, še težje ga je zapustiti. (http://www.vinesofmendoza.com/private_vineyard/en/)
mendoza
Billecart Salmon (Šampanja, Francija)
Eno izmed zadnjih vinskih podjetji, ki je še v privat lasti in se nahaja v znameniti pokrajini Šampanja – Billecart Salmon, je za vse tiste, ki bi radi na prefinjen način uživali v vinskih mehurčkih. (http://champagne-billecart.fr/)
billecart-salmon-01
Jura viski degustacija (Craighouse, Škotska)
Za vse ljubitelje viskija, je Škotska dežela, ki je “must” za obiskati. Številne destilarne in znani otoki, kjer se okuša najboljše viskije (po zadnjih lestvicah sodeč, škotski viskiji ne zasedajo več vodilnih mest) so dobri razlogi za obisk. Majhno mestece Craighouse vam ponuja obisk manjše destilarne, kjer si lahko ogledate kako nastaja viski in na koncu sledi tudi degustacija. (http://www.jurawhisky.com/language-selector?ref=%2F)
Jura - Distillery View
Elsa (New York City, ZDA)
Obiščite Elsa bar, kjer vam bodo najbolj ugledni barmani pripravili fenomenalne pijače, ki vas ne bodo pustile ravnodušnih. “Invitation to a Beheading”, “death of a Ladies” sta le ena izmed najbolj zaninih in priljubljenih koktejlov. (elsabar.com)
elsa
Muzej Gekkeikan Okura Sake (Kyoto, Japonska)
Gekkeikan vari sake v predelu Kyota že od leta 1637. Preden popijete tradicionalno japonsko pijačo, si privoščite ogled muzeja, kjer boste med drugim našli orodja s katerimi so skozi stoletja pridelovali sake. (http://www.gekkeikan.co.jp/english/)
sake
Poljska hrana in vodka (Krakov, Poljska)
Lokalna agencija Crazy Guides vam ponuja dnevno ekskurzijo po mestu, kjer okušate poljske lokalne dobrote, ki jih na koncu obroka začinite s polsjko vodko, ki je med najbolj znanimi in kvalitetnimi na svetu. Zagotovljajo vam, da se bodo vaši jutranji plani tekom ekskurziije zagotovo spremenili. (crazyguides.com/krakow_tours)
Krakow-Tours
Vinski safari (Victoria in Južna Avstralija, Avstralija)
Vinski safari vam omogoča dnevne izlete preko Victorie in Južne Avstralije. Začetne cene segajo do 2800 avstralskih dolarje. V ceno je vštet prevoz, degustacija vin in kosilo. Namenjeno je za vse, ki jih ni težko odšteti denarja za preizkušanje in odkrivanje prefinjenih avstralskih vin. (vineyardsafaris.com)
australia
Meantime pivovarna (London, Velika Britanija)
Le redke so lokacije, kjer je užitev v pitju piva večji, kot v londonskih pubih. Meantime pivovarna vam omogoča voden ogled, kjer lahko spoznate načina priprave najbolj znanih angleških Ale piv. (meantimebrewing.com/brewery-tour)
meantime
Tequila Express (Guadalajara, Mehika)
Mesto Amatitan je le uro oddaljeno od Guadalajare in je dom Tequila Herradura. Na pot iz Guadalajare do Amatitana vas bo peljal legendarni vlak Tequila Express, na katerem si lahko na nepozabni vožnji privoščite tekilo ali dve. Doživite Mehiko na pravi način! (gdltours.com/Visit.Tequila.Express)
tekila

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.