Izlet na dlani

ZANIMIVO! TOP 10 pokrajin, ki jih je vredno obiskati v letu 2015! Se strinjate s strokovnjaki Lonely Planeta?

Na podlagi članka svetovno znanega popotniškega vodnika Lonely Planet, vam predstavljamo TOP 10 pokrajin, ki jih je vredno obiskati v letu 2015. Za pokrajine velja, da imajo lahko povsem svoje naravne in kulturne zakonitosti, ki niso v skladu z državo v kateri se nahajajo. Sprehodite se po seznamu naštetih pokrajin in zagotovo boste med njimi našli vsaj eno, katero bi z veseljem raziskali v letošnjem letu. Ste morda že obiskali kakšno izmed naštetih pokrajin? Če ste, nam prosim zaupajte vaše popotniške izkušnje.

1. Gallipoli (Turčija)
galipoo
Blizu antične Troje in na severozahodni strani Dardanel, se je odvijala prava bitka zavezniških sil proti Turkom, da bi izstopili iz vojne, in odprli pomorsko pot do Rusije. Zgodovina in čudovita obala sta zagotovilo za uvrstitev pokrajine na seznam.
2. Nacionalni park Rocky Mountain (ZDA)
rocky
Gorski vrhovi in številna naravna jezera promovirajo znano ameriško pokrajino. Neskončne možnosti za treking, plezalne stene, številni kampi so glavni razlogi za obisk ameriškega bisera.
3. Toledo (Belize)
toledo
Vsem avanturistom, ki si želijo doživeti pristen obisk pokrajine so šteti še zadnji dnevi, saj se nadaljuje postavitev avtoceste, ki bo potekala vse do meje z Gvatemalo.
4. Tasmanija (Avstralija)
tasmania
Tasmanija se promovira kot pokrajina narave, zahvaljujoč svoji čisti in nepokvarjeni naravi. 40 % Tasmanije pokrivajo naravni rezervati, nacionalni parki in območja svetovne dediščine.
5. Severna Norveška (Norveška)
norway
Znamenita turistična atrakcija za vse, ki želite 24 ur uživati na svetlobi, občudovati dih jemajočo pokrajino in biti priča polarnemu siju, vsako leto privablja trume turistov.
6. Khumbu (Nepal)
khumbu
Raj za ljubitelje trekinga v severovzodnem Nepalu, ki vam nudi vse in še več, kar ste si kdajkoli želeli.
7. Cooperjev kanjon (Mehika)
cooper
Tradicionalno je bil kanjon dostopen preko legendarne železniške trase. Po novem je omogočeno raziskovanje tudi s lokalnimi vodiči ali kolesi po novo urejenih poteh. Vsekakor je vreden ogleda in akcije tudi največji zipline na svetu.
8. Flores (Indonezija)
flores
Potovanje po Floresu je pustolovski vstop v indonezijsko samobitnost; obiščete lahko dve svetovni znamenitosti – vulkanski krater Keli Mutu in zadnje dinozavre na svetu – komodoške varane. (vir: www.agencija-oskar.si)
9. Puščava Atacama (Čile)
atacama
Atacama je puščava v severnem delu Čila ter južnem delu Peruja in poleg doline McMurdo na Antarktiki velja za najbolj suho območje na Zemlji.
10. Makao (Kitajska)
makao
Posebno administrativno območje Ljudske republike Kitajske Macao je majhen polotok na južni obali Kitajske. Mešanica kultur na otoku, vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

Vir slik: http://www.lonelyplanet.com

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.