Izlet na dlani

ZANIMIVO! Top 25 evropskih destinacij za kratek oddih (City Break)

Vsakdo od nas si včasih želi privoščiti kvaliteten kratek oddih oz. CityBreak v enem izmed evropskih mest, ki so nam bolj ali manj dostopna z nizkocenovnimi letalskimi družbami. Nekateri si privoščijo kratek oddih na podlagi najbolj ugodnih letalskih kart, spet drugi glede na priporočilo prijateljev, znancev ali po ogledu kakšnega prispevka.

Katera evropska mesta pa vi priporočate za kratek oddih (City Break)?

Benetke (Italija)
Najboljše obdobje za obisk: poletje
Razlog za obisk: romantično mesto na vodi, cerkve, umetnost
Tripadvisor opis aktivnosti  si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Benetkah si oglejte na povezavi tukaj.

Pariz (Francija)
Najboljše obdobje za obisk: pomlad, jesen
Razlog za obisk: muzeji, arhitektura, hrana
Tripadvisor opis aktivnosti  si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Parizu si oglejte na povezavi tukaj.

Rim (Italija)
Najboljše obdobje za obisk: pomlad, jesen
Razlog za obisk: zgodovina, arhitektura, umetnost
Tripadvisor opis aktivnosti  si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Rimu si oglejte na povezavi tukaj.

Amsterdam (Nizozemska)
Najboljše obdobje za obisk: pomlad, poletje
Razlog za obisk: kanali, kolesa, nočno življenje, ulične tržnice
Tripadvisor opis aktivnosti  si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Amsterdamu si oglejte na povezavi tukaj.

Barcelona (Španija)
Najboljše obdobje za obisk: pomlad, jesen
Razlog za obisk: okusna hrana, arhitektura, podnebje
Tripadvisor opis aktivnosti  si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Barceloni si oglejte na povezavi tukaj.

Berlin (Nemčija)
Najboljše obdobje za obisk: pomlad, poletje
Razlog za obisk: mesto mladih, zabava, zgodovina
Tripadvisor opis aktivnosti  si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Berlinu si oglejte na povezavi tukaj.

London (Velika Britanija)
Najboljše obdobje za obisk: poletje
Razlog za obisk: umetnost, raznolikost, prireditve
Tripadvisor opis aktivnosti  si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Londonu si oglejte na povezavi tukaj.

Preostala mesta:
Milano, Dubrovnik, Madrid, Firence, Sevilja, Valencija, Marsseille, Lizbona, Budimpešta, Praga, Kopenhagen, Dublin, Dunaj, Reykjavik,  Bruž, Štokholm, St.Petersburg, Edinburg

Pripravili smo povzetek članka The Telegraph, kjer so pripravili seznam TOP 25 evropskih mest, primernih za kratek oddih. Članek si lahko ogledate TUKAJ.

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

3 komentarji


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.