Izlet na dlani

ZANIMIVO! Zemljevid najpopularnejših piv po posameznih državah!

Če ste ljubitelj ali ljubiteljica piva, zagotovo veste, da kultura pitja osvežilne alkoholne pijače v Sloveniji strmo narašča. Delno krivdo in obenem zahvalo gre pripisati naglemu vzponu mikro pivovarjev, ki jih je čedalje več tudi v Sloveniji. Bevog ali Pelicon sta eni izmed najbolj znanih slovenskih mikro pivovarn. Če se ozremo v tujino hitro opazimo (tudi zahvaljujoč lokalnim pivotekam v Sloveniji), da je nabor tujih piv izjemno pester in okusen. Včasih ste stopili v lokal in samodejno ste imeli na voljo samo hmeljeva napitka dveh največjih slovenskih pivovarn. Danes je slika popolnoma drugačna, kar je tudi prisililo pivovarne, ki proizvajajo za masovno množico, da izboljšajo kvaliteto in povečajo nabor vrst piv. Ne glede večjo konkurenco in nabor piv ima zagotovo vsak ljubitelj piva, svoj ali svoje najbolj priljubljene znamke. Če spadate v kategorijo ljudi, ki radi potujejo in preizkušajo na poti lokalne dobrote, potem si oglejte spodnjo sliko in na zemljevidu poiščite, koliko vrst najbolj priljubljenih piv po posameznih državah ste že preizkusili. Morda pa boste dobili kakšno idejo za potovanje, na podlagi pivskega zemljevida. Če imate sami na podlagi izkušenj drugačno mnenje za lestvico, nam to lahko sporočite v komentarjih. Za povečano sliko kliknite TUKAJ. Na zdravje!

pivo

ALI STE VEDELI?
Pivo naj bi nastalo po naključju. Sumerci naj bi že nekaj tisoč let pred našim štetjem svoje pridelke, med katerimi je bil tudi ječmen, pšenica in ostale žitarice, shranjevali v posebne shrambe, ki so bile seveda v zemlji. O kakršnikoli vodoodpornosti teh shramb seveda ne moremo govoriti. Tako so namočena žita ter mikroorganizmi iz zraka poskrbeli za nekakšno naravno vrenje, ki je poskrbelo za prvo obliko “piva” na svetu. (vir: Pivopis.si)

 

Slepi Potnik

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Kolikor vem, je Bevog avstrijska mikropivovarna. Niso je postavili v Sloveniji, Avstrija od njih zahteva, da se trži kot avstrijsko.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.