Izlet na dlani

Zimski vozni red z ljubljanskega letališča ponuja lete na 14 destinacij

V nedeljo, 30. oktobra je v veljavo stopil zimski letalski vozni red. Z ljubljanskega letališča bo z 12 rednimi letalskimi prevozniki do konca marca 2023 mogoče potovati neposredno na 14 destinacij. Zimski letalski vozni red bo v veljavi do 25. marca 2023.

S čarterskimi leti se bodo lahko potniki na jesenske počitnice odpravili na priljubljene destinacije v Egiptu, Turčiji in Španiji ter na Malto. Do konca leta se bo v organizaciji slovenskih turističnih agencij mogoče odpraviti še v Albanijo, na Madeiro, Azore in Laponsko.

Nizkocenovni prevoznik flydubai bo 22. decembra prešel na dnevno letenje v Dubaj (zdaj ponuja pet tedenskih letov). Turkish Airlines bo obstoječim desetim letom s februarjem 2023 na teden dodal še dva leta. Tako bo jutranji let iz Ljubljane na voljo vsak dan v tednu, večerni pa bo na voljo 5x na teden. Nov vozni red bo omogočil večjo povezljivost, primeren pa bo predvsem za lokalna potovanja pa tudi za potovanja v ZDA in Kanado. 12 tedenskih letov v zimskem voznem redu Turkish Airlines v Ljubljani vpeljuje prvič, kar si vsekakor štejejo za uspeh po koronskem času.

Preostale destinacije in prevozniki z ljubljanskega letališča pa so sledeči:
Air Montenegro v Podgorico
Air France v Pariz,
Air Serbia v Beograd in Niš,
Brussels Airlines v Bruselj,
easyJet v London Gatwick,
LOT Polish Airlines v Varšavo,
Lufthansa v Frankfurt in München,
Swiss Airlines v Zürich,
Transavia v Amsterdam in
Wizz Air v London Luton.

Nizozemski nizkocenovni letalski prevoznik Transavia, bo vsaj začasno omejil lete v Amsterdam, posledica odpovedi in zmanjšanj frekvenc bi naj bile težave s kadri in oskrbo letal na letališču v Amsterdamu. Povezava Transavie France med Ljubljano in Pariz Orly se v zimskem voznem redu ne bo izvajala, ponovno se naj bi vrnila aprila 2023.  EasyJet bo začasno imel samo enkrat tedensko povezavo za London Gatwick (od decembra 3x),Wizzair dvakrat tedensko v London Luton (med prazniki 3x tedensko). British Airways pa pozimi ne leti v Heathrow.

Povzeto po sierra5.net

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.