Izlet na dlani

10 držav, ki smo jih člani Ekipe Izlet na dlani obiskali in bi se tja z veseljem ponovno vrnili

Ste mogoče med tistimi, ki po vsakem obisku države naredite kljukico in se v vanjo ne nameravate več vrniti. No mi zagotovo nismo takšni, če nam je določena država všeč, se z veseljem tja še ponovno vrnemo, sploh če se pojavijo kakšne možnosti za  ugodne letalske povezave. Spodaj smo našteli 10 držav v katere bi se z veseljem ponovno vrnili, v nekaterih smo celo bili že večkrat, predvsem ZDA in Azija nas osebno največkrat pritegneta.

Katere države pa so vas tako navdušile, da bi se z veseljem tja še večkrat vrnili? 

ZDAorlandoind

ZDA je ena od tistih držav, ki bi jo mi najraje vsakoletno uvrstili na naš seznam, vsaj za krajši izlet, vendar pogosto glede na stroške to pač ni izvedljivo. New York je prilubljena destinacija za številne Slovence in tudi sami lahko samo prikimamo k temu, saj mesto res ponuja za vsakogar nekaj. Do sedaj smo poleg New Yorka, obiskali še Florido, Texas in še Kalifornijo in delček Nevade. Na naši to do listi je za prihodnje še raziskovanje Arizone, Pensilvanije, S. in J. Karoline, Louisiane in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti na New Yorku si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene New Yorku si oglejte na povezavi tukaj.

TAJSKAbangkokind

Ja tudi Tajska je priljubljena počitniška destinacija številnih Slovencev, predvsem družine si pogosto rade omislijo nekaj tedensko pohajkovanje po sanjskih tajskih otokih. Osebno nam je zelo pri srcu tudi sam Bangkok, od otokov pa smo že obiskali Phuket, Koh Samui, Ko Lanto, Ko Phi phi in Ko Pha Ngan.
Na naši to do listi za prihodnje je še Chiang Mai, Koh Chang, Koh Tao, Khao Lak, Koh Samet in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Ko Samui si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na otoku Ko Samui si oglejte na povezavi tukaj.

JAPONSKAjaponska4ind

Japonska je dežela v katero ne gre, da se ne bi zaljubili, saj vas že ob prvem prihodu v Tokio prevzame vsa ta prijetna japonska kultura. Sami smo se tam mudili že trikrat in smo uspeli obiskali že nekaj japonskih mest (npr. Tokijo, Osaka, Kyoto, Kamakura, Takayama, Nara, Kanazawa) ter otok Okinawa.
V prihodnje bi radi obiskali še Hirošimo, Fukuoko, otok Hokaido in Ishigaki  in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti v Kyotu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Kyotu si oglejte na povezavi tukaj.

SINGAPURsingapur2ind

Marsikdo ne poskakuje od navdušenja ob omembi Singapurja, medtem ko je nas popolnoma navdušil. Mesto dobesedno predstavlja najbolj čisto različico vstopa v azijski svet. Od modernega dela, pa vse do preprostih tržnic s stojnicami z azijsko hrano.  Na vsaki ulici se najde kaj zanimivega, za kakšen zanimiv ogled npr. za ne ravno turističen Park Haw par villa (lastnikov bratov Tigrove masti) pa se je potrebno odpeljati tudi par postaj izven mesta.

Tripadvisor opis aktivnosti v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Singapurju si oglejte na povezavi tukaj.

KITAJSKA + HONG KONGpekingind

Kitajska je po eni strani šok, po drugi strani pa navdušenje. Od vseh dosedanjih potovanj smo verjetno največ težav pri komunikaciji imeli ravno na Kitajskem, težko se je bilo dogovoriti za karkoli (od hrane, nakupa vstopnic, splošna vprašanja), saj tudi njihova govorica telesa ter rok izraža popolnoma drugo kot naša, odkimanje z glavo, določeni znaki z roko, vse to pri njih pomeni popolnoma drugo kot pri nas. Vendar se s časom nekako znajdeš, kakšno stvar narišeš, kakšno stvar rešiš z nasmehom, naučiš se njihovih znakov za štetje z roko, splošnih mimik obraza itd. Vse te lepote pokrajine, arhitekture, prijaznost in nasmehi ljudi pa te prepričajo, da Kitajska je vredna ponovnega obiska in mi bi se tja še z veseljem vrnili. Predvsem pa nas je navdušil Hong Kong, ocenili smo da gre za neke vrste prijetno mešanico mest Singapur in Bangkok in ker sta nam tudi ti dve zelo pri srcu, seveda ni dvoma, da bi se tudi v Hong Kong z veseljem še vrnili, kljub temu da smo tam že bili trikrat 🙂

Na Kitajskem smo uspeli obiskati Peking, Šanghaj, Suzhou, Hangzhou, Chengdu, Gulin, z veseljem bi še obiskali otok Hainan (Sanya), jug Kitajske, Lhaso, Xian, Macau in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti v mestu Suzhou si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v mestu Suzhou si oglejte na povezavi tukaj.

6. MALEZIJApenangind

Tudi v Maleziji smo se že nekajkrat mudili, sploh Kuala Lumpur je postanek od koder smo pogosto pot nadaljevali še kam naprej tudi izven meja Malezije. Par let nazaj smo se mudili na zelenem otoku Langkawi ter na Penangu in obe destinaciji sta nas zelo navdušili. Malezija je poleg Tajske prav tako primerna destinacija za azijske začetnike, sploh ker tukaj večina govori angleščino in je zaradi tega komunikacija popolnoma preprosta, poleg tega ima dežela tudi precej dobro organizirane avtobusne, kot tudi povezave z vlaki. Kot omembe vredno je pa tudi to, da je Kuala Lumpur tudi sedež letov Air Asia, zato od tam lahko zelo ugodno poletite na poljubne destinacije.

V Maleziji smo tako poleg otoka Langkawi, Penanga in Kuala Lumpurja že obiskali Melako, Johor Bahru, Ipoh, otočje Perhentian, Cameron Highlands, v prihodnje pa bi želeli še obiskati gozdno območje Taman Negara, otok Tioman, otok Pangkor Laut ter Borneo.

Tripadvisor opis aktivnosti na otočju Perhentian si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene otočju Perhentian si oglejte na povezavi tukaj.

7. MEHIKA

V Mehiki smo se mudili že dobrih 11 let nazaj, takrat na mesec in pol dolgem potovanju, pri katerem smo uspeli obiskati kar nekaj prelepih kotičkov te srednjeameriške dežele. V letu 2017 pa smo z avtomobilom raziskovali še Yucatan.

Ob obisku  Mehike smo obiskali sledeča mesta: Mexico City, Morelia, Guanajuato, Puerto Vallarta, Puebla, Oaxaca, Mazunte, Palenque, San Cristobal de las Casas, Tulum, Campeche, Chetumal, Villahermosa, Veracruz in Xalapa. V okviru raziskovanja Yucatanasmo obiskali Cancun, Puerto Morelos, Playa de Carmen, Izamal, Merida, Valladolid in otok Holbox.

Tripadvisor opis aktivnosti v Tulumu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Tulumu si oglejte na povezavi tukaj.

8. AVSTRALIJA

Avstralija je ena tistih dežel, kjer je seznam aktivnosti in ogledov tako pester, da se boste le s težavo odločili, katere imajo prednost. Več o naših predlogih aktivnosti v Zahodnem delu Avstralije si lahko preberete tukaj.

Ob našem obisku Zahodne Avstralije smo si ogledali okolico mest: Perth, Rockingham, Busselton, Margaret river, Augusta, Geraldton, Kalbarri, Carnarvon, Coral Bay, Exmouth. Ob ponovnem obisku bi še obiskali še vzhod in jug Avstralije.

Tripadvisor opis aktivnosti v mestu Perth si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene mestu Perth si oglejte na povezavi tukaj.

9. INDONEZIJAlombokind

V Indonezijo, ko se ti prikupi je težko se ne vračati, saj ponuja res številne in raznolike predele. Sami smo že pred časom uspeli obiskati otok Sulawezi, ki nas je s svojo drugačnostjo popolnoma navdušil in ga z veseljem priporočamo za obisk. Pred leti pa smo se mudili še po čudovitih otokih Bali in Lombok ter otočju Gili.

V prihodnje bi še radi obiskali otok Sumatro, Flores in Komodo.

Tripadvisor opis aktivnosti na Baliju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Baliju si oglejte na povezavi tukaj.

10. JUŽNA KOREJAkoreja2ind

Južna Koreja bo pri srcu vsem tistim, ki jim je blizu japonska kultura. Deželo smo obiskali v prvomajskem obdobju in nas je zelo navdušila. Obiskali smo vulkanski otok Jeju, poln naravnih znamenitosti, kulinarično središče mesto Jeonju in megalomansko prestolnico Seul. Predvsem Seul nas je tudi navdušil v smislu moderne razvitosti napram strogi kulturni tradiciji. Šlo je za potovanje kjer smo razvajali vse naše čute: očesu prijazne tradicionalne ceremonije in arhitektura, okusu in vonju prijazna raznolika korejska hrana in ušesom prijetna tradicionalna korejska glasba na vsakem koraku (celo metroju).

Ob ponovnem obisku bi se zagotovo  ponovno vrnili v Seul, obiskali pa bi še obmorsko mesto Busan, tradicionalno mesto Gyongyu in Ulsan in še kaj bi se našlo.

Tripadvisor opis aktivnosti na otoku Jeju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na otoku Jeju si oglejte na povezavi tukaj.

Katere države pa so vas tako navdušile, da bi se z veseljem tja še večkrat vrnili? 

Avtor fotografij: Izlet na dlani

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.