Izlet na dlani

AVANTURA! Open Jaw povratna letalska karta v Etiopijo (Addis Abeba) že od 307 eur dalje!

Popotniki pozor! Pred vami je priložnost za odkrivanje dela sveta, kjer turizem še ni vpregel svojo lovke in kjer boste doživeli pristnost okolice. Etiopija je destinacija, ki vas bo očarala s svojo barvitostjo, mogočnostjo in pestrostjo. Je druga dežela na svetu, ki je sprejela krščanstvo, katerega običaji se tukaj niso spremenili že tisoč let. Etiopija je najstarejša afriška država in legenda pravi, da je tudi biblijska kraljica iz Sabe izhajala iz Etiopije. Staro ime za državo je Abesinija. Etiopija se nahaja na severovzhodu Afrike in meji na Eritrejo, Džibuti, Somalijo, Kenijo in Sudan. Sožitje različnih tradicij, bogata kultura in prečudovita pokrajina je le nekaj atributov, zaradi katerih je Etiopija nekaj posebnega in vas ne bo pustila ravnodušnih.

Letalska družba Kenya Airways vam ponuja ugodne letalske karte iz Bruslja v Addis Abebo že od 307 eur in prihodom v London. V Bruselj lahko poletite že ugodno iz Ljubljane z nizkocenovnimi letalskimi družbami, iz Londona pa vas poceni pripelje nizkocenovnik Ryanair že za 68 €. V vse podane cene letalskih kart je vključen tudi kos check in prtljage standardnih velikosti letalske družbe Royal Jordanian.

Obdobje potovanja: maj, junij, september, oktober, november, december 2015
Obdobje rezervacije: do zakupa prostih mest

Primer leta v Addis Abebo že za 307 eur:

etiopija

Rezervacija letalskih kart za kombinacijo letov je mogoča preko spodnje povezave (po kliku se vam odpre povezava, vstavite lahko tudi poljubne termine in št. oseb in nato sledite postopku rezervacije):
Bruselj (BRU) – Addis Abeba (ADD) – London (LHR) že za 307 eur (ang. povezava vayama.ie)
Bruselj (BRU) – Addis Abeba (ADD) – London (LHR) že za 312 eur (ita. povezava expedia.it)

Primer leta iz Londona v Benetke:

lonben

Rezervacija letalskih kart za kombinacijo letov je mogoča preko spodnje povezave (po kliku se vam odpre povezava, vstavite lahko tudi poljubne termine in št. oseb in nato sledite postopku rezervacije):
London (LGW) – Benetke (VCE) že za 68 eur

V ETIOPIJI NE SMETE IZPUSTITI:
Adis Abeba: Glavno mesto Etiopije je politično, družbeno in gospodarsko središče. Včasih je mesto Adis Abeba označeno kot prestolnica Afrike. Za mesto je značilna barvitost, pestrost in raznolikost. Tukaj se nahajajo številne cerkve, mošeje in zanimivi muzeji. V Etiopskem nacinalnem muzeju boste lahko občudovali skelet avstralopiteka, znanega pod imenom Lucy, ki so ga našli na tem območju.
Lalibela: Je eno izmed najsvetejših mest, ki se nahaja na severu Etiopije in je znano po številnih monolitskih cerkvah in samostanih. Zgradbe so izklesane iz žive skale, zato je Lalibela imenovano tudi “mesto duhovnikov in kamnitih cerkva”. 11 cerkev je zaščitil UNESCO, zato so zagotovo vredne ogleda.
Gonder: Mesto imenovano tudi afriški Camelot zaradi številnih grajskih stavb. V mestu boste našli številne slikovite ruševine mogočnih stavb: grad Fasilides, palača Iyasu, banketna dvorana, hlevi, knjižnice, cerkve. Zanimiv je tudi del mesta, kjer se čuti italijanski vpliv še iz časov italijanske okupacije – vile in preproste stavbe.
Bahar Dar: Tukaj se nahaja največje jezero v Etiopiji – jezero Tana, iz koder izvira Modri Nil. Mesto je znano po avenijah obdanih s palmami in pisanim cvetjem.
Harar: V mestu boste našli kar 82 mošej in 102 svetišči. Harar je obkrožen z impresivnim kamnitim obzidjem, v njem pa se nahaja tudi slikovita tržnica in nogometni stadion.

Za drugimi razpoložljivimi termini lahko brskate s pomočjo novega slovenskega metaiskalnika t.i. Iskalnika na dlani (več o iskalniku, naložitev aplikacije in uporaba tukaj).
V kolikor potrebujete pomoč ali nasvet v zvezi z online rezervacijo letalskih kart, paketov ali uporabo iskalnika to izpostavite v komentarje pod prispevkom ali nam pišite.

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VIZUM: Slovenskim državljani potrebujejo vizo za vstop v Etiopijo. Slovenski državljani lahko za vizum zaprosijo na Veleposlaništvu Etiopije v Rimu.
VODNIK
: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

1 komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.