Izlet na dlani

NE SPREGLEJTE….Vse o Error fare napakah oz. akcijah ZELO ugodnih letalskih kart

Ob vsaki error fare akciji/napaki nas ogromno uporabnikov kontaktira z vse mogočimi vprašanji. Ker nas je žal v ekipi Izlet na dlani premalo, da bi lahko vsakemu posamezniku odgovorili na številna vprašanja povezana z error fare, smo se odločili, da na to temo pripravimo prispevek, ki vam bo tudi v prihodnje v pomoč.

V zadnjih letih se je zvrstilo že lepo število akcij z error fare napakami letalskih povezav. Npr. error fare za Mehiko iz Benetk, iz Benetk za MIami in New York, pa za Kubo iz Amsterdama…

Kaj sploh pomeni, ko zapišemo error fare napaka oz. akcija
Pomeni, da gre za neke vrste (običajno) sistemsko napako določene letalske družbe, ali spletnega ponudnika za to določeno letalsko družbo. Na primeru bi to lahko pojasnili tako, da npr. spletni ponudnik  brazilska Expedia je ob vnosu novih cen letalskih kart za določeno destinacijo vnesla napačne cene, tako povratna letalska karta iz Milana v Brazilijo stane samo 250 eur namesto običajnih +500 eur. Pogoste so tudi napake kjer gre za napačno pretvorbo denarnih valut.

Kaj je ključno ko razmišljam o nakupu letalske karte z error fare napako?

  • error fare ni izmišljotina Ekipe Izlet na dlani, ampak gre za dejansko zelo ugodno opcijo letalskih kart, zato so vsi napadi na nas v smislu natega nepotrebni, saj mi kot blog zgolj ponujamo informacije kako do ugodnih kart in nikogar ne silimo v kakršnikoli nakup, poleg tega vedno podamo grafiko kot tudi povezavo in navodila, kako do ugodnih error fare kart in tam se lahko sami prepričate, kakšna je dejanska trenutna cena;
  • ključno je predvsem tudi to, da tovrstna napaka ZAGOTOVO ne bo dolgo časa neodkrita, tako da v kolikor se vam ponudba zdi mamljiva, se zanjo morate odločiti hitro in rezervacijo izvesti čim prej (običajno že v roku parih ur se tovrstne napake odpravijo);
  • kar vas vedno žal še večina stori: NIKAKOR NE KLIČITE LETALSKE DRUŽBE ALI SPLETNEGA PONUDNIKA, KI IMA NAPAKO v SISTEMU, s tem boste zagotovo privedli do tega, da bo napaka čimprej odkrita in mogoče boste tudi vi zaradi tega ostali brez ugodne letalske karte;
  • ko vam uspe rezervacija ugodne error fare letalske karte (beri ste prejeli potrditev (tudi eticket) in so vam že uspešno  bremenili kartico), je smiselno še nekaj časa počakati; saj tovrstne napake lahko še vedno letalska družba ali spletni ponudnik prekliče (v tem primeru boste seveda dobili celotni povrnjeni denar), ravno zaradi zgoraj naštetega je smiselno počakati tudi z nadaljnjimi rezervacijami (ostale letalske povezave, hoteli, avtorenti itd), saj vam v primeru ko ni brezplačne odpovedi teh stroškov ne bo nihče povrnil;
  • Ekipa Izlet na dlani ne more za vas izvesti rezervacije, saj vse temelji na ponudbi ostalih spletnih ponudnikov oz. letalskih družb, ki imajo napako, zato je ključno da v prispevkih dobro preberete navodila kako do ugodnih vozovnic in temu postopku tudi sledite; Ekipa vam je na voljo za nasvete; vprašanja se običajno vzpostavljajo v komentarjih pod prispevki in pogosto če greste skozi komentarje lahko dobite odgovore na večino vaših vprašanj.

Kako lahko veste, da je letalska karta v okviru error fare napake potrjena?

Prvi pogoj je, da ste prejeli po elektronski poštni e-ticket. Elektronska vozovnica vsebuje ticketnumber in airline code. Če potujete z večimi letalskimi družbami ste verjetno prejeli več airline kod. Na primeru: Izberite airline code letalske družbe, pojdite na uradno stran letalske družbe in pod manage my booking vnesite potrebne podatke. Spletna stran bo vam nato prikazala podrobnosti vaše letalske karte.

Kaj pa v primeru, da ste prejeli le elektronsko pošto o rezervaciji?
V tem primeru ste žal lahko ostali brez letalske karte. Večini izbrana spletna agencija/letalska družba pošlje dodatno elektronsko pošto z razlago, da letalske karte ni bilo mogoče rezervirati in da poskusite ponovno rezervirati. Seveda letalskih kart žal po omenjeni ceni takrat več ni na voljo, ker so napako (error fare) v vmesnem času že odpravili.

Kaj pa v primeru ko ste prejeli le elektronsko pošto o rezervaciji (brez eticket), kljub temu so vam pa že bremenili kreditno kartico?
Tudi ti primeri so pogosti. Najbolje, da stopite v kontakt s spletno agencijo/letalsko družbo, pri kateri ste letalske karte rezervirali. Načeloma je pravilo, da spletne agencije/letalske družbe v roku parih tednov oz. enega meseca vrnejo denar nazaj na račun. Vsekakor pa predlagamo, da jih kontaktirajte in preverite nastalo situacijo. Tudi tukaj vam bodo po vsej verjetnosti pojasnili napako z razlago, da letalske karte ni bilo mogoče rezervirati in da to poskusite ponovno. Seveda letalskih kart žal po omenjeni ceni takrat ni več na voljo, ker so napako (error fare) v vmesnem času že odpravili.

Kaj pa v primeru ko se spletna agencija ali letalska družba, ki ima napako odloči da bo tovrstne rezervacije preklicala?
V tem primeru, vam bodo seveda v celoti povrnili denar, mogoče vas bodo včasih celo kakšne letalske družbe v opravičilo obdarile z bonom za prihodnje potovanja. Sicer pa velja, poskusiti ni greh in več sreče prihodnjič. 🙂

POMEMBNO! Pozornost velja nameniti predvsem error fare napakam za lete v Ameriko (ZDA), namreč za tovrstne lete velja posebno letalsko pravo in nemalokrat se zgodi, da tovrstne vozovnice morajo zagotovo potrditi, takrat pa je smiselno, da podate tudi spletno pritožbo, ki bo lahko dodatno prispevala k morebitni potrditvi vaše ugodne letalske karte. Nekaj o tem na povezavi tukaj.

Prihodnjič, ko boste zagledali našo objavo o error fare napakah ohranite mirno kri, se čimprej odločite za želeni termin dopusta in sledite podanim navodilom v objavi, ter uspešno rezervirajte zelo ugodne letalske karte za prihajajoči dopust.

 

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.