Izlet na dlani

NOVO LETO V DOLINI SOČE! 2 noči z zajtrkom v Hotelu Dvorec 3* (Tolmin) že za 225 eur (2 osebi)

Jesen v dolini Soče je čudovita in barvita. Sprehodite se med pisanim listjem, z razgledi na Julijce, na reko Sočo, Tolminko. Pohodne in sprehajalne poti vodijo do številnih slapov, planot, kulturnih znamenitosti in do vasi, kjer so doma sir Tolminc, tradicija in dediščina.

Hotel Dvorec v Tolminu je blizu Kobarida, Goriških Brd, Idrije in sosednje Italije z Unescovim biserom Čedadom. Nudi udobno namestitev v prenovljenih, prostornih in modernih sobah z bogatim lokalnim zajtrkom in večerjo z odlično kulinariko. Zima v dolini ima tudi svoj čar, s številnimi razgledi na morje in najlepšimi sončnimi zahodi na grebenu Kolovrata.

V Hotelu Dvorec je na voljo 58 prijetno urejenih, klimatiziranih in prostornih sob s 150 ležišči. Velika večina sob je bila pred kratkim popolnoma prenovljenih, da bi vam zagotovili kar najbolj udobno bivanje. Standard dvoposteljna soba (twin/double), velikosti 19,5-20 m2, je svetla in prostorna; opremljena je z dvemi ležišči, ki se po potrebi združita v veliko `king size` posteljo. Soba ima kopalnico s prho, sušilnikom za lase, brisačami in higienskimi pripomočki. Standardna oprema je tudi kabelska televizija in brezplačen hitri internet. Soba je klimatizirana, v hladnem delu leta pa centralno ogrevana. Na željo gostov se lahko doda otroška posteljica, ki je na voljo v hotelu.

Doživetja in aktivnosti v dolini Soče: Vodeni organizirani ogledi / ture: voden ogled Dantejeve jame v spremstvu jamskega vodnika, voden ali samostojen ogled Kolovrata – muzeja I. svetovne vojne na prostem, po Kobariški zgodovinski poti z obiskom Kobariškega muzeja, Kostnice, Tonocovega gradu, organizirane – vodene gorsko-kolesarske (MTB ali E bike) ture. Od rekreativnih do zahtevnih: vinska tura (Kambreško, Brda), Stol, Matajur, Kolovrat, Planine nad Kobaridom in Tolminom.

Samostojne možne aktivnosti: Pohodništvo: številne pohodne poti z razgledi v bližini Tolmina (Kozlov rob, Mengore, Senica, Kobilja glava, Kobala, Kolovrat) in v bližini Kobarida (Tonocov grad, Stol, Matajur, planina Zaprikaj), zimski pohodi ali sankanje – Kolovrat.

Kolesarjenje: Tolmin – Most na Soči (peš ali s kolesom), izposoja in servis koles v neposredni bližini hotela.

Naravne in kulturne znamenitosti, dediščina: obisk slikovitih in divjih Tolminskih korit ter Dantejeve jame, od koder so odtekale ledeniške vode, obisk muzejev v dolini Soče (Tolminski-grofovska, puntarska ali arheološka dediščina Tolmina ali Kobariški-muzej I. svetovne vojne) ter v Idriji (Rudnik živega srebra Idrija, Topilnica Hg Idrija), obisk spominske cerkve Javorca, obisk slapa Kozjak, arheološki park Divje babe na Šebreljski planoti, kjer je možna tudi degustacija mesnin »Dobrote moje planote« na kmetiji Polak, Baška Grapa – Vaška dediščina – tematska pot »po poteh 1. slovenskega filma Na svoji zemlji«, Goriška Brda (pohodništvo, degustacija vin v Kleti Brda, osmice, razgledni stolp v Gonjačah), Obisk Langobardske dediščine v Čedadi v sosednji Italiji (adventni sejmi), Bližina Benetk in Udin.

Adrenalinska doživetja: vodne aktivnosti na reki Soči – kajak, rafting (do konca oktobra), skok s padalom v tandemu (tudi v zimskem času), zip-line Učeja, turna smuka.

Kulinarika, kmečki turizem: Kmečki turizem »Pri Flandru« – Zakojca, Ranč Pelance – jahanje konjev, Kmetija Široko – kmečki turizem (razgledi, kulinarika), Degustacija sira v okolici Tolmina, Jelenov breg pod Matajurjem (kmečki turizem, hranjenje domačih in divjih živali).

Ponudba vključuje:

2x nočitev v dvoposteljni sobi za 2 osebi
Zajtrk z lokalnimi produkti

 

Pijačo dobrodošlice
Masažo za 1 osebo
Bon za večerjo v višini 10 €/paket

 

Ponudba je unovčljiva od 26. 12. 2023 do 2. 1. 2024

Več info + rezervacija kupona tukaj:
Megabon

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.