Izlet na dlani

Povratne letalske karte iz Zagreba na Islandijo že za 282 eur

Odlična priložnost za obisk čudovite popotniške destinacije, ki spada v sam vrh najbolj zaželenih in cenjenih držav, po lepoti, varnosti in razgibanosti. Islandija je gorata otoška država v severnem Atlantskem oceanu. Leži med Grenlandijo, Ferskimi otoki in Veliko Britanijo, tik pod polarnim krogom. Islandija je dežela naravnih lepot v kateri najdete večni sneg, največje ledenike in največje slapove v Evropi ter polja rdeče lave, tople vrelce, narodne parke in gejzire. Islandijo je otok ledu in sonca in ko jo obiščete doživite neverjetno moč narave in nepozabno polnočno sonce (vir: wiki.potniki.si).

Islandija1

Zaradi svoje priročnosti in razgibanosti, vam priporočamo najem avtomobila, tako da se sami lahko podate na raziskovanje.

Letalska družba British Airways vam ponuja ugodne letalske karte v Reykjavik in sicer že od 282 eur na osebo naprej. V vse podane cene letalskih kart je vključen tudi kos check in prtljage standardnih velikosti letalske družbe British Airways. Žal je v obeh smereh precej dolg postanek, ki ga lahko izkoristite za ogled mesta London.

Obdobje potovanja: september, oktober, november, december
Obdobje rezervacije: do zakupa prostih mest

Primeri letalskih povezav v Reykjavik:
zag-kef

Rezervacija letalskih kart v Reykjavik je mogoča preko primerov na spodnjih povezavah (po kliku na povezave, se vam odpre predlagana letalska karta ter iskalnik v katerega lahko vstavite želeni termin in št. oseb):
Zagreb (ZAG) – Reykjavik (KEF) – Zagreb (ZAG), že za 282 eur (angl. povezava skyscanner.net)

Za drugimi razpoložljivimi termini lahko brskate s pomočjo slovenskega metaiskalnika t.i. Iskalnika na dlani (več o iskalniku, naložitev aplikacije in uporaba tukaj). V kolikor potrebujete pomoč ali nasvet v zvezi z online rezervacijo letalskih kart, paketov ali uporabo iskalnika to izpostavite v komentarje pod prispevkom ali nam pišite.

ZAVAROVANJE: Pred odhodom v tujino vam priporočamo sklenitev najbolj kompletnega turističnega zavarovanja Zavarovalnice Triglav. Do 20% ugodneje ga lahko sklenete tukaj (klik na povezavo). Pakete zavarovalnih kritij in cene si lahko ogledate tukaj.

GLAVNE ZNAMENITOSTI:
– Modra laguna: Kopališče je biser južne Islandije, ki se nahaja blizu glavnega mesta Islandije. Kopanje v topli geotermalni vodi v odtenkih od turkizne do temno modre barve je pravi užitek.
– Myvatn: Področje spada med naravne svetovne zanimivosti, ki so v večini povezane z vulkanskimi in termalnimi značilnostmi. Nastanite se lahko na prelepem modrem jezeru.
– Gullfoss: Slap se nahaja približno 60 km vzhodno od Reykjavika in je najlepši slap na Islandiji.
– Geysir: Nahaja se 10 km zahodno od Gullfoss. Geysir ni več aktiven.
– Jökulsárlón: Je ledeniška laguna na jugovzhodu Islandije, v bližini Hofna. Laguna je globoka do 190 m. Tu je bil leta 2002 posnet film Jamesa Bonda, Die Another Day.
– Laugardalur park: Leži v notranjosti Islandije, na planoti Landmannalaugar. Je eden največjih in najzanimivejših geotermalnih področij na otoku. Tukaj se lahko okopate v naravni termalni vodi in opazujete pravljično pokrajino neštetih kristalno čistih jezer, vročih vrelcev, ledenikov, polj lave, raznobarvnih kamnin ter visokih gora.
– Grimsey: Otok je znan po svojih 100m visokih klifih na katerih gnezdijo kolonije ptic. Otok je edini, ki leži v arktičnem obroču.
– Helgafell: Sveta gora, ki je predstavljena v islandski zgodovini in literaturi.
Vir: wiki.potnik.si

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za Islandijo lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.