Izlet na dlani

Predlog 3 dnevnega raziskovanja BERLINA

Ker je Berlin z mesecem avgustom postal še bolj dostopen tudi z ljubljanskega letališča in ker je nasploh ena bolj zanimivih in priljubljenih bližnjih destinacij tako za mlade kot tudi družine, smo za vas spisali podroben vodič za tri dnevno raziskovanje Berlina. Da vam ne bo potrebno preveč načrtovati smo za vas spisali zajeten seznam ogledov/dogodkov, predvsem pa odličnih restavracij.

1. DAN

– Ogled ZOO Berlin (Zoologischer Garten Berlin) (vstopnina odrasli 15,50 eur, otroci od 4 let 8 eur, na voljo tudi kombinirane vstopnice za akvarij. Odpiralni časi: vsak dan od 9.00-18.30 (poleti)). Priporočamo ogled: ptičjega in opičjega sveta (Vogel in Affen Haus) in pa obisk lenobnih pand.
– Prigrizek Currywurst v bližnji stojnici Curry 36 (odpiralni časi: 08.-5.00).
– Sprehod skozi nakupovalni center Bikini Berlin, kjer razstavljajo nekateri bolj/manj poznani ustvarjalci (nekateri tudi v smislu pop-up trgovin), nekaj je tudi kulinarične ponudbe. Priporočamo obisk Monkey Bara z odličnim razgledom, le kam drugam kot na opice v živalskem vrtu.
– Za vse nakupovanja željne obvezen sprehod skozi številne prodajalne predela Kurfürstendamm.
– Kosilo v tajvanski restavraciji Lon Men’s Noodle House (Odpiralni časi: 12-22.30, plačilo možno zgolj z gotovino!)
– Popoldanski sprehod po Potsdamer Platzu.
– Večerni obisk odličnega rooftop bara Klunkerkranich (Odpiralni časi: 12.00- 2.00, “vstopnina” 4 eur). Svetujemo vam, da se na lokacijo odpravite čimprej, saj se v večernih urah nabere pošteno število ljudi in so zato prisotne daljše čakalne vrste. V baru boste poleg izjemnih razgledov na mesto deležni tudi glasbene spremljave večih DJ, na voljo je tudi kulinarična, predvsem pa pivska ponudba. Priporočamo obisk ob sončnem zahodu!
– Hitra večerja v bližnji turški fast food postojanki Imren Grill, ki ima po mestu 5 svojih restavracij. Best doner in Berlin? Presodite sami 🙂

2. DAN

– Zajtrk v hipster lokalčku  Father Carpenter Coffee Brewers (Odpiralni časi: 9.00-18.00, nedelja zaprto). V lokalu ponujajo odlične solate, poširana jajčka, domač kruh in sendviče, ter odlično kavo. Pridite čimbolj zgodaj za zajtrk, sicer bo potrebno na mizo nekaj časa čakati.
– Sprehod skozi tržnico Hackescher Markt polno dobrot, predvsem arabskega izvora, kot tudi unikatnih del domačinov.
– Sprehod do Alexander Platz in obisk skoraj vseh nakupovalnih središč v okolici (Galeria Kaufhaus, Alexa) 😛
– Kosilo v Momotaro tavern (Odpiralni časi: 12.-22.00). Priporočamo kakšen burger ali vietnamsko juho po maminem receptu.
– Obisk Brandenburških vrat, ki so trenutno v “nogometni” fazi s številnimi ekrani in prisotnimi navijači.
– Obisk obeležja žrtvam holokavsta (Denkmal für die ermordeten Juden Europas), zanimiva postavitev, svetujemo da ne pretiravate s selfiji.
– Obisk 3 dnevnega brezplačnega glasbenega festivala na Bergmannstraße (več o festival tukaj). Sicer pa se v Berlinu vedno kaj dogaja, zato obvezno preverite sezname dogodkov v času vašega obiska (tukaj).
– Večerni obisk BRLO Brwhouse (Odpiralni časi: 12.-00.00), kjer vam bodo poleg odličnih piv domače proizvodne postregli tudi z več kot odličnim grilom (rebrca so obvezna pokušina). Pivovarna se nahaja dobrih 10 min hoje od hotela Movenpick, kjer smo bili nastanjeni.

3. DAN

– Zajtrk v lokalni pekarni.
– Obisk ostanka berlinskega zidu East Side Gallery s pisanimi poslikavami.
– Obisk predela okrog galerije Urban Spree, kjer se nahajajo številni nočni klubi, lokalčki, plezalni center, ter občasni bolšji sejem.
Fotografiranje v enem izmed številnih avtomatov (4 črnobele fotogarfije za 2 eur, 5 minut za razvijanje)
– Kosilo v libanonski restavraciji Babel Restaurant (Odpiralni časi: 11.-00.00)
– Obvezno priporočamo obisk nedeljskih karaok v Mauerparku, kjer se vsako nedeljo zbere ogromna množica ljudi, ki spremlja pogumne talente pri petju. Hkrati se tam odvija tudi sejem/bolšjak, kjer lahko najdete številne zanimive reči od rabljenih pa vse do novih unikatnih izdelkov in oblačil.
– Sprehod skozi Muzejski otok in obisk prodajalne Ritter Sport Bunte Schokowelt Berlin (Odpiralni časi: 10.-20.00)

Precej uporabni vodič s splošnimi nasveti za BERLIN najdete tukaj.

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

4 komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Vi nas imate bralce res za ovce, da nam ‘priporocate’ bare in restavracije, kjer ste sami jedli. Res hvala za ‘zajtrk v pekarni’, drugace bi utegnil ob slepemu sledenju vasim navodilom pozabiti nanj. Pri cemer ste bili brzda v Berlinu le enkrat samkrat tri dni, obnasate se pa, kot da ste poskusili prav vse. Odbijajoce!

  • Se moram kar strinjat z zgornjim mnenjem. Ton prispevka (‘podrobni vodič’???) je zgresen. Ali napisite zgolj vaso izkusnjo (torej, kje ste vi jedli, in ne, kje naj mi jemo), ki pa naj bo na visjem slogovnem in zanimivostnem nivoju od solskega spisa, ali pa naredite seznam skritih zanimivosti, ki niso top 10 vsakega turisticnega vodica. Tole je kr neki in smrdi po hudi reklami za neke lokale.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.