Izlet na dlani

Predlog 8 dnevnega raziskovanja vzhodnega dela KANADE

Kar se med ugodnimi ponudbami proti ZDA najde vmes tudi kakšna ugodna za Kanado, predvsem za vzhodni del (Toronto, Montreal), je tudi nas nedavno zamikal obisk te dežele.

Vzhodni del Kanade smo v začetku septembra raziskovali z najetim avtomobilom, večino od obiskanih mest bi bilo mogoče tudi z javnimi prevozi, vendar smo glede na dolžino obiska z avtomobilom bili precej fleksibilni in smo na ta način lahko obiskali še več v času, ki smo ga imeli na voljo. Kanado smo raziskovali z manjšim otrokom, zato so aktivnosti bile temu prilagojene (živalski vrt, akvarij, Barbie razstava…).

Montreal-Cornwall (1 dan)

Pozno popoldanski prihod na letališče v Montrealu, prevzem najetega avtomobila ter vožnja do bližnjega mesta Cornwall (1 ura).

Nastanitev:
Hotel Ramada by Wyndham Cornwall, okvirna cena nočitve z zajtrkom okrog 90 eur (odvisno od termina), hotel razpolaga z notranjim bazenom.

Aktivnosti/ogledi:
večerni sprehod po mestu Cornwall.

Toronto (2 – 3 dan)

Vožnja od Cornwalla do Toronta (pribl. 4 ure). Na poti postanek v The Big Apple (Colborne), postanek priporočamo predvsem če potujete z otroci, saj imajo na posestvu manjši vrt z domačimi živali, številna igrala, restavracijo in pekarno, predvsem pa kot že ime pove slovijo po izdelkih iz jabolk.
Preden smo dejansko zavili v središče Toronta, smo obiskali še Downsview Park, kjer se je odvijal  Toronto rib and bbq fest. Po prihodu v središče Toronta, smo se odpravili na raziskovanje mesta.
Drug dan smo smo se podali na jutranjo vožnjo s trajektom do Centre Island, ki ponuja odlične razglede proti Torontu. Na otoku se nahaja Centreville tematski park s številnimi vrtiljaki in ostalimi aktivnostmi, Franklin Children’s Garden in tudi plaža, kjer se lahko namočite. Po želji lahko tudi najamete kolo in raziščete celotni otok.  Sredi dneva smo raziskovali še preostali del središča mesta, večer pa smo posvetili obisku akvarija (po 19 uri zvečer je namreč vstop nekoliko ugodnejši ;-)).

Aktivnosti/ogledi:
The Big Apple (Colborne),
Toronto rib and bbq fest (Downsview Park),
Kitajska četrt (China town),
Toronto Graffiti alley,
Kensington market…,
– obisk otoka Centre Island, sprehod po mestu in parkih,
– Toronto znak,
Eaton shoping centre,
Ripley akvarij

Nastanitev:
Hotel Novotel Toronto Centre, okvirna cena nočitve brez zajtrka je okrog 100 eur (odvisno od termina), hotel ima odlično lokacijo blizu metro postaje Union Station in ima v bližini številne restavracije. Od CN tower in akvarija je oddaljen le 15 min hoje.

Kosilo/večerja:
Toronto rib and bbq fest (rebrca, zelje, krompirček),
– prigrizki na Kensington marketu,
Yummy yummy dumplings (odlični kitajski žlikrofi in ostale kitajske dobrote) (China Town)

V Torontu se odpirajo vedno nove razstave, dogodki, restavracije, tako da je novosti najbolje spremljati na blogto.

Kaj bi v Torontu še počeli/si ogledali, če bi se še vrnili:  jedli bi v Momofuko Noodle bar (slavnega lastnika Davida Changa), obiskali še kakšno razstavo ali muzej ter dogodek.

 

Toronto – Niagara Falls (4. dan)

Jutranji obisk tržnice St Lawrence v Torontu, sledil je še obisk umetniškega predela The Distillery Historic District. Popoldne vožnja do Niagara Falls (1 ura 20 min).   Sledil je večerni sprehod vzdolž Niagarskih slapov do zabaviščnega predela.

Aktivnosti/ogledi:
St Lawrence market (obvezno preverite odpiralne čase: zaprto ned in pon; 8:00am to 6:00pm tor-čet. V petek je odprto do 19 zvečer, v sob od 5.00-17.00);
The Distillery Historic District, Niagara Falls things to do (kaj početi še poleg ogleda slapov)

Nastanitev:
Hotel Embassy Suites by Hilton, okvirna cena med 100 in 150 eur (odvisno od termina). Cene namestitev hotelov, ki so tik ob slapovih so precej visoke, tako da bodite pozorni na morebitne popuste, predvsem če želite sobo z razgledom proti slapovom. Nekaj ugodnosti lahko doprinese tudi članstvo v hotelskih verigah. Ugodno parkiranje možno v bližnji parkirni hiši Kazina.

Zajtrk/kosilo:
– zajtrk v St Lawrence marketu in pokušina slavnega sendviča s slanino Peameal Bacon v pekarni Carousel in ostalih svežih beaglov v okoliških pekarnah
– pozno kosilo v Flying Saucer (Niagara Falls)- preprosta restavracija na temo letečega krožnika, vesolja in vesoljcev

Po našem mnenju je ena noč v Niagara Falls več kot dovolj za ogled slapov in širše okolice, posamezniki željni nočne zabave in igralništva bodo morebiti ostali še kakšno noč več.

 

Niagara Falls-Niagara on the Lake- Oakville (5. dan)

Jutranji sprehod ob slapovih Niagare. Obisk manjšega ptičjega parka Bird Kingdom v Niagara Falls ter popoldanska vožnja do mesta Niagara on the Lake (30 min). Vožnja in nočitev v Oakvillu.

Aktivnosti/ogledi:
Niagara Falls things to do,
– Bird Kingdom (nič posebnega),
– raziskovanje mesta Niagara on the Lake

Nastanitev:
Sandman Hotel Oakville, okvirna cena nočitve brez zajtrka je okrog 90 eur (odvisno od termina), hotel razpolaga tudi z notranjim bazenom, ima odlično lokacijo v bližini outlet centra za vse nakupov željne, ter leži tik ob avtocesti, kar nam je omogočalo lažji dostop in nato zgodnje jutranje nadaljevanje poti.

Kosilo:
Zees Grill (Niagara on the Lake).

Montreal-Zoo de Granby (6.-8 dan)

Zajtrk v odlični zajtrkovalnici v Oakvillu in nato dolga vožnja do Montreala (okvirno 5,5 ur), večerni sprehod po Montrealu. Naslednji dan dopoldansko raziskovanje Montreala, popoldan obisk raznolikega Jean-Talon Marketa in okolice.  Tretji dan jutranji sprehod po parku Mount Royal in nato obisk razstave Barbie expo. Popoldan vožnja do živalskega vrta Zoo de Grandby, ki predstavlja enega večjih živalskih vrtov severovzhodnega dela Amerike in omogoča ogled 1500 živali oz. več kot 225 različnih vrst. Poleg tega imajo tudi razstavo dinozavrov.

Aktivnosti/ogledi:
– ogled središča Montreala (Notre- Dame bazilika (vstopnina!),
– stari del mesta, prigrizki na Jean-Talon Marketu),
– obsežen park Mount Royal,
– Barbie Expo (v nakupovalnem centru, zanimiva razstava barbik, ni vstopnine!),
– Zoo de Grandby

Nastanitev:
Hotel Le Dauphin Montreal, okvirna cena nočitve z zajtrkom je okrog 130 eur (odvisno od termina), hotel ima odlično centralno lokacijo, od koder smo do večine ogledov dostopali peš, v bližini tudi metro postaja.

Zajtrk/kosilo:
– obilen zajtrk v Eggsmart (Oakville),
– kosilo Noodle Factory Montreal (odlična kitajska restavracija v bližini hotela),
– kosilo Five Guys Hamburgers and Fries (odlični hamburgerji vredni pokušine!),
– pokušina sladkega “bobrovega repa”, v Grandby Zoo-ju

 

Kaj bi v Montrealu še počeli/si ogledali, če bi se še vrnili: obiskali Biosphere, Japonski vrt, še kakšen dogodek ali muzej…

Precej uporabni vodič s splošnimi nasveti za KANADO najdete tukaj.

Lepo potuj v Kanado ali tudi kam drugam! A ne pozabi: če v tujini zboliš ali se poškoduješWIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (Svet). Izkoristi 10 % ugodnejšo spletno sklenitev.

Prispevek nastal v sodelovanju z Wiz Tujina!

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.