Izlet na dlani

ROUTE 66! Open Jaw letalska karta v New York in s povratkom iz Kalifornije (San Francisco) že za 279 eur!

Za izkušene popotnike je tukaj super priložnost za obisk in potep po legendarni cesti Route 66! Ste kdaj imeli željo najeti Mustnaga ali celo Harley Davidsona in se podati na nepozabno pot od Chicaga do Los Anglesa, kjer se Route 66 uradno zaključi?  Glavna ulica Amerike ali Mati cest sta le ena izmed nadimkov legendarne ceste, ki je včasih pomenila pod na zahod in upanje na lepšo prihodnost. Origilna cesta je bila dolga 3940 kilometrov. Mesteca ob poti so zaživela, ob cesti so rasli moteli in restavracije. Danes del poti ni več prevozen, saj večina ljudi koristi večje in hitrejše ceste, s tem da ljubiteljem mitov še vedno ostaja velik del prevozne poti 66, ob kateri boste našli bolj ali manj zanimive atrakcije, ki so včasih krasile vasice ob cesti. Pot od Chicaga do Los Angelesa vas bo vodila skozi 8 zveznih držav, na poti do cilja pa si boste med drugim lahko ogledali in občudovali Grand Canyon, Death Valey, puščavo Mojave in še veliko ostalih zanimivosti. Naš predlog je, da se iz New Yorka odpravite v prestolnico ZDA – Washington in si tam vzamete 2 dni za ogled muzejev, ki imajo skoraj vsi brezplačen ogled in veliko ponujajo. Iz Washingtona se lahko odpravite direktno v Chicago, kjer je začetek poti 66 in tako začnete nepozabno avanturo. Za konec potovanja si privoščite pot iz Los Angelesa do San Francisca po obalni cesti 101, ki velja za eno izmed najlepših in najbolj atraktivnih obalnih cest daleč naokoli.

route_66_6route66
Letalska družba British Airways vam ponuja zelo ugodne open jaw lete iz Kopenhagna v New York in s povratkom iz San Francisca v Oslo že za 279 eur na osebo. V ceno je vštet tudi kos check in prtljage standardnih British Airways mer oz. velikosti. Ugodne letalske povezave iz Ljubljane do Kopenhagna vam omogoča slovenski prevoznik Adria Airways, lahko pa najdete tudi ugodne karte iz Benetk. Iz Osla imate ugodne letalske karte do Benetk na voljo že za 100 eur.

Obdobje potovanja: oktober, november 2015
Obdobje rezervacije: do razprodaje prostih mest

Primer open jaw letalske povezave v New York in povratek iz San Francisca:

66

Rezervacija letalskih kart je mogoča preko primera na spodnji povezavi:
(po kliku na povezavo, se vam odpre predlagana letalska karta ter iskalnik v katerega lahko vstavite želeni termin in št. oseb):
Copenhagen (CPH) – New York (JFK); San Francisco (SFO) – Oslo (OSL), že za 279 eur (nem. povezava skyscanner.de)

Primer leta Ljubljana – Copenhagen za 124 eur
Primer leta Oslo – Benetke za 100 eur

Za drugimi razpoložljivimi termini lahko brskate s pomočjo novega slovenskega metaiskalnika t.i. Iskalnika na dlani (več o iskalniku, naložitev aplikacije in uporaba tukaj). V kolikor potrebujete pomoč ali nasvet v zvezi z online rezervacijo letalskih kart, paketov ali uporabo iskalnika to izpostavite v komentarje pod prispevkom ali nam pišite.

OSTALI PODATKI:
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za New York lahko naročite tukaj.
VIZUM: Za vstop v ZDA je obvezna prijava v elektronski sistem za avtorizacijo potovanja (Electronic System for travel Authorization – ESTA). Registracijo lahko opravite na uradni spletni strani https://esta.cbp.dhs.gov. Elektronska prijava za potovanja v ZDA prek sistema ESTA je plačljiva. Taksa za prijavo bo znašala 14 USD, kar vključuje takso v višini 10 USD za promocijo potovanj ter takso v višini 4 USD za povračilo stroškov izvajanja in administracije sistema ESTA. Taksa v višini 4 USD se zaračuna ob vsaki vlogi in je nevračljiva, medtem, ko se taksa v višini 10 USD zaračunana le v primeru, da je prijava prek ESTA odobrena. Plačilo v višini 14 USD velja za večkratna potovanja v ZDA v obdobju 2 let. Svetujejo, da se prosilci prijavijo vsaj 72 ur pred potovanjem.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.