Izlet na dlani

WOW! Povratna letalska karta na Islandijo (Reykjavik) že za 267 eur!

Odlična priložnost za obisk čudovite popotniške destinacije, ki spada v sam vrh najbolj zaželjenih in cenjenih držav, po lepoti, varnosti in razgibanosti. Islandija je gorata otoška država v severnem Atlantskem oceanu. Leži med Grenlandijo, Ferskimi otoki in Veliko Britanijo, tik pod polarnim krogom. Islandija je dežela naravnih lepot v kateri najdete večni sneg, največje ledenike in največje slapove v Evropi ter polja rdeče lave, tople vrelce, narodne parke in gejzire. Islandijo je otok ledu in sonca in ko jo obiščete doživite neverjetno moč narave in nepozabno polnočno sonce (vir: wiki.potniki.si).

Islandija1

Zaradi svoje priročnosti in razgibanosti, vam priporočamo najem avtomobila, tako da se sami lahko podate na raziskovanje. Termin potovanja je avgust ali september, tako da imate tudi možnost da vidite polarno sij, čudovit pojav, ki vas ne bo pustil ravnodušne.

polarnisiji

Letalska družba WOW Air vam ponuja ugodne letalske karte v Reykjavik in sicer že od 267 eur na osebo naprej. V vse podane cene letalskih kart je vključen tudi kos ročne prtljage standardnih velikosti letalske družbe WOW Air.

Obdobje potovanja: avgust, september 2015
Obdobje rezervacije: do zakupa prostih mest

Primeri letalskih povezav v Reykjavik:

islandijaex

Rezervacija letalskih kart v Reykjavik je mogoča preko primerov na spodnjih povezavah (po kliku na povezave, se vam odpre predlagana letalska karta ter iskalnik v katerega lahko vstavite želeni termin in št. oseb):
Milano (MXP) – Reykjavik (KEF) – Milano (MXP), že za 281 eur (angl. povezava skyscanner.net)
Milano (MXP) – Reykjavik (KEF) – Milano (MXP), že za 267 eur (ita. povezava expedia.it)

Za drugimi razpoložljivimi termini lahko brskate s pomočjo novega slovenskega metaiskalnika t.i. Iskalnika na dlani (več o iskalniku, naložitev aplikacije in uporaba tukaj).
V kolikor potrebujete pomoč ali nasvet v zvezi z online rezervacijo letalskih kart, paketov ali uporabo iskalnika to izpostavite v komentarje pod prispevkom ali nam pišite.

GLAVNE ZNAMENITOSTI:
– Modra laguna: Kopališče je biser južne Islandije, ki se nahaja blizu glavnega mesta Islandije. Kopanje v topli geotermalni vodi v odtenkih od turkizne do temno modre barve je pravi užitek.
– Myvatn: Področje spada med naravne svetovne zanimivosti, ki so v večini povezane z vulkanskimi in termalnimi značilnostmi. Nastanite se lahko na prelepem modrem jezeru.
– Gullfoss: Slap se nahaja približno 60 km vzhodno od Reykjavika in je najlepši slap na Islandiji.
– Geysir: Nahaja se 10 km zahodno od Gullfoss. Geysir ni več aktiven.
– Jökulsárlón: Je ledeniška laguna na jugovzhodu Islandije, v bližini Hofna. Laguna je globoka do 190 m. Tu je bil leta 2002 posnet film Jamesa Bonda, Die Another Day.
– Laugardalur park: Leži v notranjosti Islandije, na planoti Landmannalaugar. Je eden največjih in najzanimivejših geotermalnih področij na otoku. Tukaj se lahko okopate v naravni termalni vodi in opazujete pravljično pokrajino neštetih kristalno čistih jezer, vročih vrelcev, ledenikov, polj lave, raznobarvnih kamnin ter visokih gora.
– Grimsey: Otok je znan po svojih 100m visokih klifih na katerih gnezdijo kolonije ptic. Otok je edini, ki leži v arktičnem obroču.
– Helgafell: Sveta gora, ki je predstavljena v islandski zgodovini in literaturi.
Vir: wiki.potnik.si

OSTALI PODATKI:
PREVOZ: Prevoze iz Ljubljane do bližnjih letališč vam omogoča nizkocenovni prevoznik Goopti. Prevoze Goopti lahko rezervirate tukaj.
PRENOČIŠČA: Najugodnejša prenočišča lahko rezervirate tukaj: hoteli.izletnadlani.com, Airbnb (25USD popusta)
VODNIK: Svetovno poznani popotniški vodnik Lonely Planet za Islandijo lahko naročite tukaj.
NAJEM VOZIL: Najem vozil vam omogoča odlični SLOVENSKI ponudnik IzziRent. IzziRent ponudbo preverite na povezavi tukaj.

Slepi Potnik

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.