Izlet na dlani

Katera svetovna mesta ponujajo največ AIRBNB nastanitev

Člani Ekipe Izlet na dlani se pogosto poslužujemo ponudbe Airbnb nastanitev, če se le da v vsaki državi kamor potujemo, rezerviramo vsaj eno Airbnb nastanitev. AIRBNB smo do sedaj rezervirali v sledečih državah: Hrvaška (Rovinj), Mehika (Tulum, Playa del Carmen, Puerto Morelos, otok Holbox), Singapur, Malezija (Langkawi), Tajska (Bangkok, Phuket), J.Koreja (Jeonju), Indonezija (Bali), Zahodna Avstralija (Busselton, Geraldton), Hong Kong, Kuba, Kalifornija(Los Angeles in San Francisco).

Odkar se je leta 2008 na spletu pojavila ponudba privatnih nastanitev na portalu Airbnb, je ta s svetlobno hitrostjo pridobivala na priljubljenosti. Je pa seveda dejstvo, da so nekatera mesta s svojo ponudbo Airbnb nastanitev precej bolj radodarna kot so druga.

Kakšne so vaše izkušnje uporabe Airbnb nastanitev?

Kaj menite katera mesta imajo na voljo največ Airbnb nastanitev?
Sami smo bili prepričani, da gre za kakšno ameriško mesto kot so npr Los Angeles, San Francisco ali New York. Pa sta na samem vrhu po številu nastanitev vendarle evropski mesti, na prvem mestu je Pariz, ki ponuja 78.000 nastanitev; na drugem mestu pa je London, ki ponuja 47.000 Airbnb nastanitev. V nadaljevanju seznam z največ Airbnb nastanitvami…

Seznam 10 mest z največ Airbnb nastanitvami:
1. Pariz 78.000
2. London 47.000
3.  New York 46.000
4. Rio de Janeiro 33.000
5. Los Angeles 26.000
6. Barcelona 23.000
7. Rim 23.000
8. Kopenhagen 20.000
9. Sydney 20.000
10. Amsterdam 17.000

V obdobju od 1. junija do 1. septembra 2016 so pri Airbnb opazili 20% porast gostov v Parizu, ter celo 80% porast gostov v celotni Franciji, na ta način je Francija na drugem mestu držav z največjim številom Airbnb nastanitev, na prvem mestu se nahaja ZDA.

V obširnem članku smo za vas opisali Kako izvesti rezervacijo privatnih nastanitev preko portala AIRBNB in prejeti 30 eur bonusa (na povezavi tukaj). Če vas zanima, kako je izgledalo 6 Airbnb prenočišč, ki smo jih preiskusili, si oglejte članek na tej povezavi.

Vsebina članka povzeta po Forbes.

 

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.