Izlet na dlani

ZANIMIVO! 9 spletnih strani povezanih s potovanjem, ki jih Ekipa Izlet na dlani najpogosteje uporablja

Člani ekipe Izlet na dlani ves čas uporabljamo številne metaiskalnike za letalske karte (skyscanner, kayak, momondo), za hotele (hotelscombined, expedia, booking…) ter prebiramo nasvete o destinacijah, lokalih, aktivnostih (tripadvisor, lonely planet). Seznam oz nabor spletnih strani povezanih s potovanjem je skorajda neskončen, smo si pa s časom izoblikovali svoje najljubše oziroma najbolj uporabne.

Pri nas brskanja in rezervacije izgledajo približno tako: najprej s pomočjo metaiskalnikov (npr. skyscanner) brskamo za ugodnimi cenami letalskih kart, nato pogosto nakup kart izvedemo preko spletne strani Expedia, Budgetair… Sledi brskanje za hoteli na strani HotelsCombined in privatnimi nastanitvami na strani Airbnb in nato prebiranje komentarjev o hotelih na Tripadvisorju. Rezervacije prenočišč izvajamo preko spletnih strani Expedia, Booking, Airbnb. Za konec še na hitro pobrskamo za aktivnostmi, znamenitostmi in restavracijami, ki jih svetujejo uporabniki Tripadvisorja. Za nekoliko nostalgije ali bolj za na stensko polico pa preko strani Lonely Planet naročimo še vodič za izbrano destinacijo.

Kateri pa so vaše najljubše spletne strani za iskanje in rezervacije za potovanje?


1. HOTELSCOMBINED


hotelscombined

HotelsCombined je eden vodilnih svetovnih spletnih primerjalnikov cen hotelov. Kako uporabljati spletno stran HotelsCombined si lahko prebere v našem prispevku tukaj. Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


2. TRIPADVISOR


tripadvisor

Tripadvisor vam ponuja vse potrebno, preden se odpravite na pot oziroma sploh začnete razmišljati, kam bi šli, kje bi prespali in kaj bi počeli. Baza podatkov temelji izključno na mnenju uporabnikov. Vse ocene so podprte s komentarji in izkušnjami predhodnikov. Poleg mnenj se prikazujejo tudi fotografije. Predstavljene so znamenitosti, hoteli, restavracije, aktivnosti itd. Poleg tega vam pri nastanitvah ponujajo tudi enostaven pregled med cenami različnih spletnih ponudnikov. Vse je skupaj podprtu tudi z mapami, da boste navedene lokacije lažje našli.

Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


3. SKYSCANNER


skyscanner

Skyscanner je svetovni metaiskalnik, ki omogoča uporabnikom iskanje oz. primerjavo cen letalskih povezav, hotelov in tudi najemov avtomobilov različnih ponudnikov. Uporabna metaiskalnika Skyscanner je brezplačna in vsako iskanje v določeni kategoriji vas nato napoti direktno na uradne strani ponudnikov npr. letalskih družb, hotelskih ali rentacar ponudnikov ponudnikov ali spletnih agencij

Kako uporabljati spletno stran Skyscanner si lahko prebere v našem prispevku tukaj. Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


4. EXPEDIA


expedia

Izmed številnih spletnih strani, ki ponujajo rezervacije letalskih kart, hotelov ali najeme avtomobilov, nam je nekako med najljubšimi ravno Expedia. Vsaj iz naše strani se vedno izkaže kot zanesljiva, saj imajo vzpostavljeno dobro komunikacijo s strankami v primeru sprememb. Velikokrat ponujajo tudi akcijske cene hotelov in imajo na voljo tudi opcijo best price guarantee; zato se člani Ekipe Izlet na dlani pogosto poslužujemo njihovih storitev.

Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


5. KAYAK


kayak

Podobno kot Skyscanner je tudi Kayak  svetovni metaiskalnik, ki omogoča uporabnikom iskanje oz. primerjavo cen letalskih povezav, hotelov in tudi najemov avtomobilov različnih ponudnikov. Tudi uporabna metaiskalnika Kayak je brezplačna in vsako iskanje v določeni kategoriji vas nato napoti direktno na uradne strani ponudnikov npr. letalskih družb, hotelskih ali rentacar ponudnikov ponudnikov ali spletnih agencij

Kako uporabljati spletno stran Skyscanner (velja tudi za Kayak) si lahko prebere v našem prispevku tukaj. Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


6. BOOKING


booking

Booking.com je del največje svetovne agencije za spletne rezervacije nastanitev. Vsak dan je na strani Booking.com rezerviranih več kot 425.000 nočitev. Spletna stran in aplikacije Booking.com pritegnejo tako poslovne goste kot popotnike.

Kako uporabljati spletno stran Booking si lahko prebere v našem prispevku tukaj. Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


7. AIRBNB


airbnb

Spletni portal Airbnb popotnikom ponuja rezervacijo kot tudi oddajo edinstvenih prenočišč po vsem svetu. Ponujajo več kot miljon nastanitev v več kot 190 državah ter več kot 34.000 mestih po vsem svetu. Na voljo so različni tipi nastanitev, od sob, apartmajev, možen je celo najem preko 600 različnih graščin. Airbnb predstavlja neke vrste mrežo nastanitev, kjer si lahko posamezniki ustvarijo priljubljene sezname, odkrivajo nova prenočišča in rezervirajo edinstvene nastanitve po vsem svetu. Rezervacija je možna tako preko spleta kot tudi preko mobilne aplikacije. Spletni portal Airbnb kot tudi same rezervacije so varne in zaupanja vredne, kar potrjuje visoko število gostiteljev (preko 350 tisoč) kot tudi gostov (preko 15 milijonov gostov).

Kako uporabljati spletno stran Airbnb lahko prebere v našem prispevku tukaj. Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


8. LONELY PLANET


LP

Spletno stran Lonely Planet zagotovo pozna vsak popotnik, verjetno pa še bolj pozna vsak njihove knjižne različice. Poleg možnosti naročila knjižnih in tudi elektronskih različic vodičev, pa vam spletna stran ponuja tudi številne popotniške nasvete.

Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.


9. MOMONDO


momondo

Podobno kot Skyscanner in Kayak je tudi Momondo  svetovni metaiskalnik, ki omogoča uporabnikom iskanje oz. primerjavo cen letalskih povezav, hotelov in tudi najemov avtomobilov različnih ponudnikov. Tudi uporabna metaiskalnika Kayak je brezplačna in vsako iskanje v določeni kategoriji vas nato napoti direktno na uradne strani ponudnikov npr. letalskih družb, hotelskih ali rentacar ponudnikov ponudnikov ali spletnih agencij

Kako uporabljati spletno stran Skyscanner (vsaj delno velja tudi za Momondo) si lahko prebere v našem prispevku tukaj. Spletno stran in njeno ponudbo oglejte na povezavi tukaj.

Seznam povzet po strani Ebizma, kjer si lahko ogledate tudi podrobne opise.

Kateri pa so vaše najljubše spletne strani za iskanje in rezervacije za potovanje?

Izlet na Dlani

Zagotovo se med vami najde kdo, ki pogosto sanjari o bližnjih kot tudi o daljnih destinacijah za potovanja, takšni smo tudi člani ekipe Izlet na dlani. Stran Izlet na dlani je nastala z željo po iskanju najugodnejših možnostih potovanja, hkrati pa tudi z željo, da potovalne dogodivščine ter ostale stvari povezane s potovanjem, delimo tudi z vami.

3 komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.