Izlet na dlani

Izlet na dlani 5 destinacij za leto 2019 (avgust-december)

Tokrat smo vam kot zanimivost pripravili seznam predlogov 5 destinacij za vsak preostali mesec leta 2019, ki smo jih v preteklih letih člani Ekipe Izlet na dlani že obiskali oziroma si jih še želimo. Gre za nabor destinacij, kamor bi se z veseljem tudi sami še ponovno podali, zato vam jih zagotovo priporočamo za obisk.

Kam vse se boste podali še do konca leta 2019?

AVGUST: INDONEZIJA
 

Poletni čas je najbolj primeren čas za obisk Indonezije. Govori se celo, da ima takrat Indonezija najboljše vreme v vsej Aziji. Sončni dnevi tako ne bodo izjema ampak pravilo. Prijetno vreme za obisk vas bo tako pričakalo na Sumatri, Javi, Baliju, Lomboku in ostalih otočjih.  priporočamo obisk Balija, Lomboka in otočkov Gili, kjer vas bodo pričakali odprtih rok in vam bodo ponudili dobro dozo kulture, udobja in čudovitih plaž. Dobro dozo predvsem kulturnih posebnosti vam ponudi tudi otok Sulawezi, ki velja za našega favorita.

Ker so pa predvsem otoki kot sta Bali in Lombok tudi Gili priljubljene destinacije večine počitnikarjev priporočamo takojšnje rezervacije nastanitev.

Letalske povezave v Indonezijo so na voljo tudi z bližnjih letališč, okvirne cene se gibljejo od nekje od 400 eur naprej (Jakarta, Bali…)

Dobro je vedeti: vizum ni potreben, ker je večina Indonezije na potresnem območju in razpolaga z nekaterimi delujočimi vulkani, se priporoča spremljanje trenutnega dogajanja. Med indonezijskimi mesti so na voljo ugodne nizkocenovne povezave, same otoke lahko raziskujete z najetimi skuterji ali z avtomobili z vozniki, bolj pogumni vozniki se lahko preizkusijo v vožnji tudi sami.

Naš vodič po Ubudu si lahko ogledate tukaj, nasvete s potovanja z otrokom po Baliju in Lomboku pa tukaj. Z opisom pogrebnega obreda na Sulaweziju pa se lahko seznanite tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti na Baliju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Baliju si oglejte na povezavi tukaj.

 

 

SEPTEMBER: VZHODNA KANADA

Vzhod Kanade smo raziskovali ravno v začetku septembra in pričakalo nas je odlično sončno vreme. Najboljši čas za obisk tega predela Kanade pa sicer navajajo mesece april, maj in september, oktober.

Letalske povezave na vzhod Kanade (predvsem Toronto in Montreal) so na voljo iz bližnjih letališč, okvirne cene se gibljejo okrog 300 eur.

Dobro je vedeti: za vstop v Kanado potrebujete elektronsko avtorizacijo eTA (gre za podobno listino kot je ESTA za ZDA, vendar ESTA ne velja kot eTA!). eTO pridobite zgolj preko uradne spletne povezave in znaša 7 USD. Če se boste pri izpolnjevanju zmotili, je zelo možno, da vam ne bo šel opraviti online check in. Najbolj primeren način raziskovanja vzhodnega dela Kanade (izven mest) je z najetim avtomobilom.

Precej uporabni vodič za Vzhodno Kanado najdete tukaj, medtem ko podrobni načrt 8 dnevnega raziskovanja Kanade najdete tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti v Torontu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Torontu si oglejte na povezavi tukaj.

OKTOBER: TAJVAN

Tajvan je zelo družini prijazna destinacija, na voljo so številne aktivnosti za družine (parki, živalski vrti, kolesa s sedeži, igrala in igralnice) ter tudi tematske restavracije in hoteli.

Najboljši čas za obisk Tajvana je med marcem in junijem, ter jesenski čas; med julijem in septembrom je sezona tajfunov in posledično močnega deževja.

Na Tajvan lahko poletite iz okoliških letališč  za okvirno od 350 eur naprej (najpogosteje so ugodnejše povezave iz Munchna ali Budimpešte).

Dobro je vedeti: za vstop na Tajvan do 90 dni, viza ni potrebna. Tajvan lahko skoraj v celoti raziskujete z javnim prevozom, namreč na voljo so odlične železniške povezave, med mesti so tudi na voljo ugodne letalske povezave.

Nekaj aktivnosti in nasvetov z našega obiska Tajvana si lahko ogledate tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti v Tajpeju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Tajpeju si oglejte na povezavi tukaj.

 

NOVEMBER: ZDRUŽENI ARABSKI EMIRATI/OMAN

Tako Združene Arabske Emirate (ZAE) kot Oman lahko obiščete kadarkoli v letu. Najboljši čas za obisk Združenih Arabskih Emiratov (ZAE) in Omana je pomladni čas (marec-maj) ali jesenski čas (september-november).

Sami smo ZAE raziskovali z najetim avtomobilom konec maja, vendar menimo, da bi ob ponovnem obisku raje raziskovali v pozno jesenskem času (zaradi vročine). V okviru enotedenskega obiska smo raziskovali mesta Dunaj, Abu Dhabi, Sharjah, Al Ain in Ras al Khaimah.

V Združene Arabske Emirate in Oman so na voljo dobre in cenovno dostopne letalske povezave že iz Ljubljane (Turkish Airlines). Okvirne cene v ZAE (npr. Sharjah) so okrog 240 eur, v Oman okrog 330 eur.

Dobro je vedeti: viza ni potrebna za vstop v ZAE, je pa potrebna za vstop v Oman. Za raziskovanje ZAE kot tudi Omana priporočamo najem avtomobila.

Tripadvisor opis aktivnosti v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene v Dubaju si oglejte na povezavi tukaj.

DECEMBER: MALEZIJA

Na otokih Langkawi in Pangkor lahko v decembru pričakujte vroče podnebje, z občasnimi popoldanskimi nevihtami. Povprečna temperatura je okrog 30 °C. Tudi na Penangu vas bo pričakala okvirno približno enaka povprečna temperatura, vendar z nekoliko več dežja. Člani ekipe Izlet na dlani smo tako Langkawi kot tudi Penang obiskali v obdobju konec novembra-december in nas občasno popoldansko/večerno deževje ni prav posebej zmotilo, temveč kvečjemu rahlo osvežilo. Vzhodna obala in otoki bodo v tem času deležni monsuna, zato se je bolje podati na zahod.

Langkawi je znan po svojih peščenih plažah, duty free nakupih, številnih vodnih in ostalih športnih aktivnostih, ter seveda po luksuznih resortih. Po našem mnenju je idealna družinska destinacija za vse, ki imajo radi naravo. Skoraj je težko, da ne bi na vsakem ovinku srečali kakšne opice ali posebne ptice, v nekaterih resortih pa vas bodo te pričakale celo na vašem balkonu. 🙂 Tudi Penang je zelo zanimiva in kulturno pestra destinacija, predvsem pa bo očaral kulinarične navdušence, saj se tam na jedilnikih zvrsti celotna paleta azijskih okusov.

Povratne letalske povezave v Kuala Lumpur so na voljo iz bližnjih letališč, za okvirno nekaj čez 400 eur; občasno se pri družbi Qatar pojavijo tudi akcijske cene za lete iz Zagreba ali Budimpešte na Penang.

Dobro je vedeti: za vstop v Melezijo viza ni potrebna. Ugodne notranje lete po Maleziji vam omogočajo številni nizkocenovniki. Brez težav lahko deželo raziskujete tudi z najetim avtomobilom (vožnja po levi!).

Predstavitev 3 malo manj poznanih malezijskih mest, ki smo jih obiskali si lahko ogledate tukaj.

Tripadvisor opis aktivnosti na Penangu si oglejte na povezavi tukaj. Ogled seznama prenočišč in njihove ocene na Penangu si oglejte na povezavi tukaj.

Lepo potuj po svetu! A ne pozabi: če v tujini zboliš ali se poškoduješWIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja. Ne spreglej ugodne cene za družine in celoletnega zavarovanja. Za vse, ki želite več, npr. zavarovanje izgube prtljage ali kraje dokumentov, je tu novost WIZ Tujina Plus že za 11,98 € za 8 dni (Svet). Izkoristi 10 % ugodnejšo spletno sklenitev.

Prispevek nastal v sodelovanju z Wiz Tujina!

Fotografije: Arhiv Izlet na dlani

Martina Ploj

Martina Ploj

Soustanoviteljica bloga, ki je vedno na preži za ugodnimi letalskimi kartami, zase in za druge. Tri najljubše besede: letalska karta, roadtrip in kulinarika.

Dodaj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.